Fontos frissítéseket adott ki az Apple Mac OS X operációs rendszeréhez

2004. augusztus 12.
1.6031
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Apple legújabb frissítésével Mac OS X operációs rendszerét 10.3.5-ös verzióra emelte, emellett pedig egy javítófoltot is kiadott a PNG grafikai fájlokat kezelő kód biztonsági résének kijavítására.

A Mac OS X 10.3.5-ös verziója elődeihez képest számos újítással rendelkezik, elsősorban az ATI és Nvidia grafikai csipeket kezelő vezérlőprogramok, illetve a Bluetooth alkalmazást irányító, azon gyorsabb adatátvitelt elősegítő kódok terén.

A megújult operációs rendszer ezen kívül megnövelt FireWire és USB kompatibilitással is el van látva, támogatja az NTFS állományokat, illetve könnyebben kezeli a távolról való bejelentkezést, valamint a felhasználó saját könyvtárait is. A Mac OS X 10.3.5-ös Safari böngészőprogramjával a korábbi verzióknál jobban kezelhetők a GIF fájlok, a levelezőprogram pedig lehetővé teszi a postafiók átnevezését adatveszteség nélkül. Az Image Capture elnevezésű, digitális kamerákat és szkennereket kezelő szoftver segítségével a felhasználók ezentúl MPEG 4 formátumú mozgóképes fájlokat is könnyedén behúzhatnak a külső eszközökről.

Fontos újítás, hogy a frissített verzió olyan újfajta, a PNG grafikai fájlokat kezelő libpng alkalmazással rendelkezik, amely megakadályozza a puffermemória túltelítettségét okozó rosszindulatú támadásokat, amelyek korábban az összes PNG formátumot támogató rendszert, így a Mac OS X-et is veszélyeztették.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja