Folytatódik a Storm Worm hisztéria

2007. szeptember 09.
1.6601
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az év eleji európai viharokkal egyidőben érkező Storm Worm egyre nagyobb problémát jelent.

Vannak olyan biztonságspecialisták, akik már tízmillió körülire teszik a vírussal megfertőzött rendszerek számát. Több biztonsági cég még mindig azt állítja, hogy olyan kétmillió körülire tehető a viharféreggel megfertőződött számítógépek száma, némelyek viszont úgy vélik, - mint például Peter Gutman, az új-zélandi Auckland egyetem professzora és elismert titkosítási szakértője is - hogy ez a szám meghaladhatja a tízmilliót is. Ha ez így van, akkor az így létrejött BotNet nem hogy erősebb a BlueGene/L-nél, hanem a világ tíz legerősebb szuperszámítógépének teljesítményén is túltesz.

Gutman szerint az üzemeltetők használhatják jelszavak illetve titkosított dokumentumok feltörésére a zombi PC hálózatot, vagy éppen különböző kormányzati szerverek elleni célzott DDoS-támadásokra.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy kik állhatnak a BotNet mögött, és azt sem lehet megjövendölni, hogy mikor és milyen lehetséges célpontok ellen hajtanak majd végre támadásokat a viharféreggel megfertőzött számítógépeket irányító internetes bűnözők.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Maniac profiljaMonyo profilja