Fókuszban a PMA 2008

2008. január 27.
1.9961
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Alig, hogy véget ért az idei CES, az expo helye, a Las Vegas Convention Center újabb jeles esemény helyszíne lesz a következő héten.

Ekkor esedékes ugyanis az idei Photo Market Association's nevet viselő kiállítás, vagyis a PMA 2008. Az esemény a fotózás közeljövőjét hivatott bemutatni, itt kerülnek képbe technikai újdonságok, a legújabb modellek, valamint szakmai konferenciáknak is helyéül szolgál a PMA 2008. Az érdekesebb újdonságokból szedtünk most össze egy csokorra valót.

A kiállításon olyan modellek kerülnek bemutatásra, mint például a Samsung 14.6 (!) megapixeles kamerája. A Samsung 14.6 SLR amatőr fótósoknak szánt modell, de mindenképp ennek a kategóriának a csúcsát jelenti majd, a maga 1400$-os árával pedig nem épp a legalsóbb árkategóriában indul majd a fogyasztók kegyeiért.


Fókuszban a PMA 2008 - 2. kép

Bemutatkozik a Sony Cyber-Shot család W szériája, mely áprilistól kerül boltokba, 7 és 12 megapixel között mozog majd az egyes modellek képfelbontása, 2.5 colos kijelzővel lesznek ellátva. Az új gépek legnagyobb érdekessége kétség kívül a smile shutter elnevezésű újítás, mely felismeri, mikor görbül mosolyra a fotóalany szája, és a kamera a kellő pillanatban exponál.


Fókuszban a PMA 2008 - 3. kép

Bár a Pentax modelljei kevésbé innovatívak, mint az imént bemutatott kamerák, de viszonylag alacsony árukkal, és minőségi színvonalukkal minden bizonnyal a piac meghatározó szereplőivé válnak majd. Minden estre az ár/megapixel viszonylatban kategóriabajnok lehet az Optio A40-es modell a maga szerény 300 dolláros árával, és 12 megapixeles felbontásával. Az E50-es alapmodelljük pedig mindössze 150 dollárba kerül majd, viszont képességei is szerényebbek.


Fókuszban a PMA 2008 - 4. kép

A Canon újabb generációs készülékeinek húzómedelljei lehetnek a Digital Rebel XSi család tagjai, melyek az új, Canon Digic III elnevezésű processzorral vannak felvértezve. Az XSi modell 12.2 megapixeles, 3 colos kijelzővel ellátott, a Live View nevű újítás pedig jelentősen lecsökkenti a kamera reakcióidejét, melynek köszönhetően 3.5 frame/sec érhető el az új készülékekkel. Áruk 900 dollár körül alakul majd, és áprilisban kerülnek forgalomba.


Fókuszban a PMA 2008 - 5. kép

Az expo szervezőjének honlapja: www.pmai.org
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profilja