Fogd és vidd - hacker-játék indul az Office Depot-ban

2006. november 30.
2.4301
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Kezdő felhasználókat és profi hackereket is vár az EagleEyeOS „Fogd és vidd” névre hallgató játékán.

A feladat látszólag egyszerű: a vállalkozó kedvűeknek három fájlt kell egy notebook-ról azonos formátumban eljuttatniuk bármely más adathordozóra, legyen az pendrive, PDA, mp3 lejátszó, CD/DVD író, vagy akár egy másik notebook. A dokumentumokat azonban az EagleEyeOS One adatvédelmi szoftver védi – a fejlesztők szerint bombabiztosan. November 30-án 10.00 és 18.00 óra között, az aznap nyíló újbudai és szombathelyi OfficeDepot-ban bárki kipróbálhatja magát adatszerzésben: az EagleEyeOS „Fogd és vidd” játékában a megszerzendő fájlokat csupán egyetlen szoftver védi.

Aki sikeresen végrehajtja a látszólag egyszerű feladatot, egy notebook-kal térhet haza.

„Kíváncsi vagyok, sikerül-e bármilyen rést találniuk a jelentkezőknek” – mondta Nagymihály László, az EagleEyeOS Kft. ügyvezető igazgatója. – „szerintünk a szoftver bombabiztos, de mint tudjuk, az emberi kreativitás határtalan. Ha mást nem, néhány érdekes próbálkozást biztosan láthatunk majd, ami esetleg a későbbi fejlesztések során a segítségünkre lehet”.

Az EagleEyeOS szoftvercsaládot a belső adatszivárgás ellen fejlesztették ki, legtöbb megoldása világújdonság. A játékban két funkció, a Karantén és a Zóna játszik majd döntő szerepet. Előbbi arra szolgál, hogy az érzékeny dokumentumokat tartalmazó könyvtárakból vagy meghajtókról a kifelé történő adatmozgást megakadályozza, utóbbi pedig a kívülről csatlakoztatott számítógépek, egyéb eszközök hozzáférését szabályozza a védett zónán belül.
1 hozzászólás

Vendég

17 éve, 8 hónapja és 26 napja

****a amit írtatok!
röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profilja