Firefox 1.5 Beta szeptember 8-tól

2005. szeptember 04.
1.9001
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Mozilla Alapítvány bejelentette, hogy szeptember 8-tól letölthető lesz a Firefox böngésző első komolyabb mértékben megújított változatának béta tesztverziója.

A Firefox 1.5-öt eredetileg nyár végére ígérte a fejlesztőcsapat, az új menetrend szerint viszont a Beta 2 október 5-re, míg a végleges verzióval általában gyakorlatilag megegyező "Release Candidate 1" október 28-ra várható. A közleményben nem tértek ki a konkrét változtatásokra, ám a korábban kiadott, fejlesztőknek szánt alfa tesztváltozat rengeteg újítást tartalmaz.

Ilyenek a kizárólag az új fájlok, nem pedig a teljes szoftver letöltését igénylő egyszerűsített frissítő alkalmazás, a gyorsabb navigáció, a böngészőcímkék egérrel történő grafikus mozgatását és cseréjét lehetővé tevő megoldás, továbbfejlesztett pop-up blokkoló, illetve a Mac OS X rendszer szélesebb körű támogatása.

A megjelenése óta mindvégig töretlenül sikeres ingyenes, nyílt forráskódú Firefox böngészőprogram piaci térhódítása az internetes forgalmat figyelő cégek szerint júliusban megtorpant, a még mindig abszolút domináns Internet Explorer-nek pedig sikerült sok felhasználót visszahódítania. A Mozilla Alapítvány nemrég egy üzleti alapon működő vállalkozást hozott létre termékei hatékonyabb forgalmazásának elősegítésére.

Kapcsolódó linkek:
Firefox
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja