Final Fantasy XIII: Többé nem a legnépszerűbb...

2009. január 02.
1.7041
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A japán Famitsu magazin egy ideje szavaztatja olvasóit többek között arról, hogy mely játékok számukra a legnagyobb favoritok.

Az utóbbi tizenöt hónapban a Square Enix fejlesztés alatt álló, tizenharmadik Final Fantasy-je vezette a listát, de ennek a perfekt sorozatnak most vége szakadt, érkezett egy trónfosztó, amely ráadásul egy handheld-es anyag. Szó nincs arról, hogy a nipponiak elfordultak volna a hazai gyártású szerepjátékoktól, egyszerűen csak más irányba kezdtek el haladni.

Egyelőre persze csak papíron, hiszen a Final Fantasy XIII megjelenéséig még sok idő van hátra. Az első helyet a szintén japán kezek által összepakolt RPG vette át, a Nintendo DS exkluzív Dragon Quest IX, ez a játék tehát a távol-keleti társaink legtöbbre becsült befutója jelen pillanatban. A szavazásos alapon összeállt szimpátia listát tizenöt hónapig vezette a Final Fantasy XIII, amely Japánban csak PlayStation 3-ra érkezik, pontosan nem tudni, hogy mikor.

1. Dragon Quest IX (NDS, Square Enix)
2. Final Fantasy XIII (PS3, Square Enix)
3. Biohazard 5 (PS3, Capcom)
4. Monster Hunter 3 (Wii, Capcom)
5. Dragon Quest VI (NDS, Square Enix)
6. Amagami (PS2, Enterbrain)
7. Star Ocean: The Last Hope (360, Square Enix)
8. Final Fantasy Versus XIII (PS3, Square Enix)
9. The Last Remnant (PS3, Square Enix)
10. Ryu Ga Gotoku 3 (PS3, Sega)
11. Street Fighter IV (PS3, Capcom)
12. Seventh Dragon (NDS, Sega)
13. Ninokuni: The Another World (NDS, Level 5)
14. Gyakuten Kenji (NDS, Capcom)
15. Final Fantasy Agito XIII (PSP, Square Enix)

Öröm látni, hogy néhány, általunk is igen nagyra becsült feltörekvő kapott előkelő helyet a japánok szívében. A Resident Evil 5 (Biohazard 5) például a harmadik helyen sátorozik, és ami számunkra meglepő, hogy a Yakuza 3 (Ryu Ga Gotoku 3) lenyomta a széthájpolt Street Fighter IV-et, erre sem mertünk volna gondolni látatlanban. A listán szereplő címek jó eséllyel pályáznak kimagasló eladásokra, a játékos közvélemény máris a szívébe zárta őket, így megjelenésük után sokan pakolják várhatóan a kosaraikba.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja