Filmletöltő szolgáltatás érkezik a PlayStation 3-ra?

2008. április 22.
1.8801
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt állítják bizonyos médiák, hogy a Sony az idei E3-on bejelenti újdonsült videóletöltő szolgáltatását, melynek keretében különféle TV műsorok és Hollywood-i alkotások is megvásárolhatók lesznek letölhető formában a PlayStation Network felületéről.

A lavinát a Los Angeles Times nevű magazin egy tegnapi napon publikált cikke indította el, ismét. A Sony beállt védekező pozícióba és tagadja a spekulációkat.

Mindemellett Peter Dille, a Sony egyik amerikai marketinges feje finoman szólva is ellentmondóan nyilatkozott a PlayStation blog felületére publikált bejegyzésében, hiszen azt állítja hogy ez a szolgáltatás már megerősítést nyert korábban és úton van a kivitelezése.

"Sokan közületek hallottak már rezgéseket a Sony terveiben szereplő TV műsor és videó letöltő szolgáltatásról..."

"Nincs ezzel kapcsolatban újabb bejelenteni valóm a PlayStation Nemzet számára, ez már egy megerősített tény, hogy adni fogunk nektek egy olyan szolgáltatást melynek segítségével elérhetővé válik teljes videó tartalmak megvásárlása, minden eddig látott, esetleg használt rendszertől eltérő módon prezentálva."

"A cékunk, hogy áttörjük a média szolgáltatás korlátait és olyan filmes, valamint játéktartalmak nyújtsunk nektek a PlayStation Network felületén, amilyeneket csak szeretnétek. További részletek hamarosan..."

Ez a szolgáltatás egy direkt riválisa lehet a Microsoft már működő letöltő rendszerének, mely TV műsorokat és Hollywood-i alkotásokat kínál az Xbox Live felületén. A redmondiaknak ez az egyetlen lehetőségük maradt az ilyen jellegű médiák forgalmazására, miután az általuk is erősen támogatott HD-DVD szabvány elbukott, töténelemmé vált.

A Microsoft Entertainment egyik embere, Ross Honey megjegyezte, hogy egy ilyen rendszer megalkotása, beindítása és működtetése a látszat ellenére nem olyan egyszerű. Egy év tapasztalattal a hátuk mögött meséli, hogy iszonyatosan sok befektetett munkát igényel a szolgáltatás életben tartása és a minőségi, nagy felbontású tartalmak terjesztése ebben a formátumban.

Némileg úgy érezzük, hogy elrettentésnek szánja ezen szavakat, de fenn áll annak lehetősége, hogy valóban rengeteg pénzt és munkaórát követel a rendszer felállítása és üzemeltetése. Erre nekünk nincs direkben rálátásunk. Szerintünk az igazság valahol fél úton jár, a kettő között.

A Sony korábban két ízben is próbálkozott a szolgáltatás létrehozásával, de belebuktak. Vajon harmadik nekifutásra más végeredményt fognak elérni? Ez a jövő zenéje. Összefoglalva tehát a fentebb említetteket, a Sony hivatalosan egyelőre tagadja az elhangzottakat, más, Sony-hoz közeli források pedig váltig állítják, hogy folyamatban van a project tető alá hozása és már folynak a tárgyalások a japán elektronikai óriás és a neves filmstúdiók között.

Ebben a pillanatban tehát csak az intuícióinkra hagyatkozhatunk, biztosat kijelenteni nem tudunk. Vannak jelek, és ellentmondások a dologban, de találgatni, latolgatni nem érdemes. Talán az idei E3 megadja mindenre a helyes választ, addig elüldögélünk itt szép csendben és figyelünk erősen.
1 hozzászólás

Dante576

17 éve, 3 hónapja és 22 napja

Na Tomodachi asszem ki kell mennünk az E3-ra és akkor megtudjuk az igazságot!Marco állod a költségeket?? kacsintó smileymosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja