Fiatalok a neten: szex, drog és szerencsejáték

2005. június 21.
6.6461
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Blackjack, kokain és örömlányok - normális esetben nem ezek azok a dolgok, amivel egy 11 éves gyermeknek foglalkoznia kellene.

Ausztriában egy a fiatalok kulturális életét kutató intézet legújabb tanulmánya azonban azt bizonyítja, hogy a 11 és 18 év közötti fiatalok ilyen oldalakat látogatnak. Az intézet munkatársai 800 fiataltól kérdezték meg, hogy mire használják a világhálót. A felmérés befejeztével azonban azt a következtetést kellett levonniuk, hogy a tizenévesek szemében az internet a "drogok, pornográfia és szerencsejátékok virtuális gyűjtőhelye".

A tanulmány szerint a teenagerek 60 %-a már látogatott pornóoldalakat, a megkérdezettek 50 %-a bevallotta, hogy szerencsejáték-oldalakat is lehívnak, s 5 %-uk azt is tudta, hogy milyen site-okon lehet drogot vásárolni.

Az intézet munkatársai megdöbbenéssel vették tudomásul az eredményeket, és szerintük a fiatalokat kíváncsiságuk vezette el ezekre az oldalakra, hogy közelebbi képet alkossanak a "felnőtt dolgokról". Az ilyen oldalak java azonban fizetős, és a felmérés során nem kérdezték meg a teenagereket, hogy vajon igénybe is vették-e ezeket a szolgáltatásokat.

Nem kell azon sem csodálkozni, hogy a megkérdezettek 11 %-a öngyilkosság-fórumokat is látogatott már, ahol labilis elmeállapotú öngyilkosjelöltek csevegnek. Az intézet ezek után arra szeretné felhívni a szülők figyelmét, hogy jobban figyeljenek oda gyermekeik internetes szokásaira, hogy elkerülhessék a későbbi negatív következményeket.
4 hozzászólás

Vendég

10 éve, 1 napja

Undorító? Ezt mondták annak idején az akkori felnőttek a te generációdra is, mikor te voltál tizenéves. Röhej. Elfelejtik hogy ők is voltak fiatalok.

válasz erre

Vendég

11 éve, 10 hónapja és 27 napja

ennyi vágoood

válasz erre

Vendég

16 éve, 6 hónapja és 22 napja

szerintem meg nem. mit csináljanak? mik a lehetőségek az életben? attól, hogy drogoznak, még nem feltétlenül rossz emberek. egy füves cigi nem a világ, sőt legalább nem őrül meg, mint a piától.

válasz erre

Vendég

16 éve, 6 hónapja és 22 napja

Szerintem amit ezek a tizenévesek csinálnak, undoító!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljanurbanu profilja