Fénysebességgel működő optikai processzor

2003. november 02.
2.5441
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Egy izraeli vállalatnak, a Lensletnek sikerült kifejlesztenie egy olyan új generációs processzort, mely szilícium helyett optikai megoldásokra épül, ily módon pedig a korábbiaknál gyorsabb, fénysebességű működésre képes.

A Lenslet munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy az újfajta optikai processzort a nemzetbiztonság, a hadsereg, valamint a különböző multimédiás és kommunikációs megoldások fejlesztésével foglalkozó cégek egyaránt sikerrel használhatják majd.

Az optikai elven működő processzorok mind a nemzetek, mind pedig a vállalatok számára rendkívüli fontossággal bírnak - nyilatkozta Avner Halperin, a Lenslet üzletfejlesztési részlegének alelnöke. A fénysebességgel történő adatfeldolgozás fokozott biztonságú reptereket, autonóm működésre képes katonai rendszereket, kiváló minőségű multimédiás megoldásokat és fejlett, következő generációs kommunikációs termékeket fog eredményezni - mondta Halperin.

Véleményem szerint ezzel legalább húsz évet léptünk előre a digitális hardverek fejlődésében - nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek Aviram Sariel, a Lenslet alapítója és egyben elnök-vezérigazgatója. Sariel elmondta, hogy a DSP (Digital Signal Processor) chipből, valamint egy hozzá csatlakoztatott optikai gyorsítóból álló újfajta processzor másodpercenként nem kevesebb mint 8 billió utasítás végrehajtására képes, ily módon egymaga képes felvenni a versenyt a több processzorral felvértezett szuperszámítógépekkel, és mintegy ezerszer gyorsabb a manapság forgalomban lévő hagyományos processzoroknál.

Asaf Schlezinger, a vállalat egyik projektvezetője elmondta, hogy az új generációs processzor jelenlegi állapotában meglehetősen nagy méretekkel rendelkezik, azonban amikor a Lenslet néhány hónapon belül megkezdi a termék szállítását, annak mérete körülbelül 15x15x1,7 centiméter lesz. Körülbelül ötévnyi fejlesztőmunka szükséges ahhoz, hogy optikai processzorunk a mai hagyományos processzorokéhoz hasonló méretekkel, egyetlen egyszerű tokozásban kerülhessen forgalomba - mondta Schlezinger, aki az újgenerációs processzor kereskedelmi áráról, illetve piaci debütálásának pontos időpontjáról egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

Kapcsolódó linkek:
Lenslet
1 hozzászólás

Shade

13 éve, 4 hónapja és 10 napja

Kapcsoljátok fénysebességre az optikai processzort, teret váltunk!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások