Fényes jövőt jósolnak az internetes telefonálásnak

2005. november 06.
1.6491
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Gartner piackutató előrejelzése szerint 2009-re az európai és észak-amerikai lakosság egyharmada a VoIP és a mobiltelefonos megoldások miatt teljesen felhagy majd a hagyományos vezetékes telefonálással.

A Gartner azt jósolja, hogy 2009-ig a telefonos előfizetések 70%-a világszerte a mobilszolgáltatókhoz kapcsolódik majd, ami elsősorban a kapcsolódó költségek és a készülékek árának csökkenésével magyarázható.

A mobil-előfizetések száma 2010-re elérheti a 3 milliárdot, mivel a piackutató szerint addigra már 20 dollárba kerülő mobiltelefonok is széles körben elérhetők lesznek, ami nagyban elősegítheti elterjedésüket a fejlődő világban. Ami a szélessávú internetes kapcsolaton alapuló telefonálást illeti, a Skype PC-alapú VoIP szoftverének hatalmas népszerűsége ellenére az elemzők inkább a megoldást a hagyományos készülékekbe integráló szolgáltatásoknak jósolnak nagy jövőt. Szerintük ugyanis a felhasználók nem szívesen bajlódnak a számítógéppel, amikor ugyanazt az alkalmazást a már megszokott, egyszerűbb módon is elérhetik.

A vezetékes telefontársaságoknak szembe kell nézniük azzal a ténnyel, hogy egyrészt muszáj szolgáltatásaik körébe integrálniuk az egyre inkább teret hódító internetes telefonálást, ugyanakkor a VoIP soha nem lesz olyan kedvező jövedelemforrás a számukra, mint a hagyományos fix vonalas beszélgetések piaca. Emellett célszerű, ha valamilyen hibrid vezetékes/vezeték nélküli konstrukciót is kínálnak előfizetőiknek, a mobiltelefonálás egyre alacsonyabb költségei mellett azonban így sem biztos, hogy meggyőzhetik őket a vezetékes telefonvonal szükségességéről. Egyes szakértők szerint a társaságoknak olyan irányba kell fejleszteniük infrastruktúrájukat, hogy az a jövőben a sokat emlegetett "digitális otthon" gerincét képezhesse. Egyes cégek, például a brit BT vagy a dél-koreai South Korea Telecom ezen a területen is megtették már az első lépéseket: a BT jelenleg is nagy erővel dolgozik az általa "21. századi infrastruktúrának" elnevezett technológiai háttér kiépítésén.
2 hozzászólás

kpal

11 éve, 5 hónapja és 22 napja

Skype az megy ezerrel mosolygó smiley elég hozzá egy 990Ft-os net és amíg az aksi bírja lehet szövegelni kacsintó smiley azóta nem kell sok pénzt eltelefonálni . he he mosolygó smiley

válasz erre

LolZ

11 éve, 7 hónapja és 18 napja

Hát nem volt rossz jósolás.Nem nagy mértékben tér el a valóságtólröhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljaPatrik94 profiljaManiac profilja