Felvásárolhatja az Electronic Arts a Nexont

2019. január 03.
2.2571
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Jelenleg az egyik legnagyobb dél-koreai vállalat a Nexon, alapítója pedig most úgy döntött, hogy készen áll eladni a céget, aminek értéke körülbelül 9 milliárd dollárt érhet, ezt az összeget pedig nem bírná bármelyik vállalat csak úgy kifizetni.

A Korea Economic Daily magazin szerint az eladás magában foglalja a Nexon irányítói részesedését, amellyel jelenleg Kim Jung-ju alapító, és az ő felesége rendelkezik. Nem tudni még, mi az oka ennek a hirtelen nagy kiárusításnak, bár Kim tavaly májusban már nyilatkozott egyszer a The Investor magazinnak, hogy nem adná tovább a céget a gyerekeinek, ami azért meglepő, mert Koreában általános dolog az, hogy egy vállalat vezetői posztja több generációnyi leszármazott kezében megfordul.

A több MMO-játékot is megálmodó Nexon mostani ügyéről Oh Don-hwan elemző nyilatkozott, miszerint nagyon kevés cég fog tudni versenybe szállni a felvásárlásért, ellenben elsők között merültek fel olyan nevek, mint például az Electronic Arts, a Tencent, és a koreai rivális Netmarble.
3 hozzászólás

Vidoros

1 éve, 11 hónapja és 22 napja

Na******'>*******.

válasz erre

fighterlaci

1 éve, 11 hónapja és 22 napja

Na akkor ennek is van még egy két éve hátra aztán annyi.

válasz erre

rDAVE

1 éve, 11 hónapja és 22 napja

Szomorú. Inkább került volta a Netmarble-höz.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Totosama profiljaYanez profiljamarco profiljasony1515 profiljadarkomen profiljakylx profilja