Feltörték a Mac OS X-et, szabadon telepíthető PC-re

2006. február 18.
8.9981
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Maxxuss néven futó kódfeltörő sikeresen megkerülte az Intel gépekre kifejlesztett Mac OS X 10.4.4-es végleges változatának védelmét, így szabadon telepíthetővé vált a feltörhetetlennek hitt szoftver.

Mint az sokan várták, ahogy a Macintoshok világa közeledik a PC-khez, a problémák is egyre ismerősebbek lesznek. A kis segédprogramot elérhetővé tevő Maxxuss figyelmeztet, hogy a megoldás még nem tökéletes, "még sok a teendő", ám tény, hogy lehetővé teszi a Mac OS X futtatását, igaz, egy kitétellel, a PC processzorának ismernie kell az SSE3-as utasításkészletet.

Ez azonban önmagában nem akadály, mivel a modernebb gépek többsége ilyen központi maggal rendelkezik. Ezzel lassan megkezdődhet a két rivális operációs rendszer valós küzdelme, ám az is világos, hogy a feltört Mac OS X telepítése nyilvánvalóan illegális mind a USA-ban, mind az Európai Unióban. A kezdetleges kis szoftver, mely néhány héttel bemutatása után megkerülte a feltörhetetlennek kikiáltott Apple operációs rendszer, világos figyelmeztetés a Macintosh világának, a platformok közeledésével egyre több hacker szenteli idejét a Microsoft-rivális alkalmazásoknak.
3 hozzászólás

Vendég

12 éve, 3 hónapja és 3 napja

Király??

válasz erre

Vendég

12 éve, 4 hónapja és 24 napja

itt az idő!!!! (váltani az applenak) engedni pc -re is az oprendszert !

válasz erre

Vendég

12 éve, 10 hónapja és 4 napja

mivel már hallotam egy ismeröstöl hogy munkahején mac oset telepitettek pc re és tejesem müködött .(dell az pl lassan már vindowst nem is fog inditani.)

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljaHellblade profiljaiPet profiljaDerekhun profiljaWickedSick profiljaBvektor profiljaJohnny64 profiljagery1113 profiljaPajti24 profilja