Feltörték a Square Enix-et

2011. december 14.
3.3561
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
Szerencsére a globális hack-hullám egy ideje csillapodni látszik, ám továbbra is fel-felparázslik ez a nem éppen köztiszteletnek örvendő művészeti ág: legutóbb a japán Square Enix felhasználói adatbázisa esett áldozatául.

Bár a hír meglehetősen aggasztó csengésű, a Deus Ex: Human Revolution mögött álló csapat mégis leinti aggodalmunkat, állításuk szerint ugyanis hitelkártya-információkat nem tároltak az érintett szerveren.

A Square Enix kiadót egyszer már ostrom alá vették a hackerek május környékén, és mintegy 25,000 account került veszélybe; a vállalatot - jobban mondva annak felhasználói adatbázisát - a napokban ismét megtámadták, és a Square Enix hivatalos nyilatkozatot is közrebocsátott az ügy kapcsán:

"A potenciális behatolás teljes mértékű kiértékelését végezzük, hogy megállapítsuk, milyen adatok kerültek veszélybe, ha ugyan valóban van ilyen, és további részletekkel is előállunk, amint tudunk. Ugyan néhány személyes információhoz talán hozzáfértek, arról biztosíthatunk mindenkit, hogy eme incidens során semmiképp sem szivároghattak ki hitelkártya-információk, minthogy a szóban forgó szerver nem tárol ilyen jellegű információt. Úgy véljük, a felfüggesztés még eltarthat néhány napig, amíg befejezzük a vizsgálatot és foganatosítjuk az ellenintézkedéseket. Amint többet megtudunk, értesítjük Önöket."

Novemberben a Steam-et is feltörte néhány jómadár, s bár a támadók látszólag csupán néhány kéretlen ingyen-reklám elhelyezésének szent ügyében jártak el, nem kizárt, hogy a felhasználók hitelkártyái sem hagyták őket hidegen.
3 hozzászólás

totyak

13 éve, 5 hónapja és 6 napja

Mindig ezt mondják, hogy semmi fontos adat nem került illegális kezekbe. Csak én nem hiszem el. Éppen ilyen dolgok miatt nem vásárolok a neten semmit. Jobb kicsengetni kp-ban és rögtön kézbe kapni a cuccot.

válasz erre

SP/\RT/\N

13 éve, 5 hónapja és 6 napja

Egyenlőre szerencsém volt mert még ilyen oldalakra nem adtam meg a bankkártya adataimat

válasz erre

Braddock

13 éve, 5 hónapja és 6 napja

Pont emiatt nem várom annyira a következő generációt!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja