Feltámad a legendás Intellivision, Amico név alatt készül az új retro konzol

2018. október 23.
4.3551
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Óriási bejelentéssel szolgált a Portland Retro Gaming Expo nevű rendezvényen Tommy Tallarico, aki úgy döntött, hogy feltámasztja az 1979-ben megjelent Intellivision játékkonzolt, mely Amico név alatt egy vérbeli retro konzolként kerülhet majd forgalomba.

Az Intellivision Amico névre keresztelt termék 2020. október 10-én érkezik, érdekessége pedig, hogy kizárólag családbarát retro játékok jelenhetnek meg rá, méghozzá olyan második generációs konzolokról, mint az Intellivision, az Atari vagy az iMagic.

Bár minden játék remake lesz, megmaradnak a 2D-s megoldásoknál, cserébe 8 dollárnál egyik alkotás sem kerül majd többe, az első nevek között pedig olyan legendák már biztosan visszatérnek, mint a Pong, a Spelunker, a Lode Runner vagy a ToeJam and Earl.

Érdekesség, hogy az Intellivision Amico támogatja majd a friss fejlesztéseket is, a dizájnja pedig elég rendhagyó lett, a Bluetooth kontrollerek ugyanis egy-egy 3,5 hüvelykes érintőképernyővel úgy festenek, mint egy korabeli okostelefon, de a legjobb, hogy lesz bennük circle pad, gyorsulásmérő, giroszkóp, sőt még vibrációs lehetőség is.

A konzol egyszerre legfeljebb nyolc kontrollert támogat majd, de a HDMI csatlakozást és a WiFi-t sem veti meg, árcédulájára pedig egy 149-179 dollár közötti összeg lesz írva.

Nézd nagyban ezt a videót!3 hozzászólás

WarriorAutobot

1 éve, 10 hónapja és 13 napja

De király!
Olyan furcsa volt olvasni hogy második generáció! Hisz mindenhol már csak a nyolcadikkal foglalkoznak.

válasz erre

Patrik94

1 éve, 10 hónapja és 13 napja

Rohadt jó cucc lesz ez!

válasz erre

petrovicsz

1 éve, 10 hónapja és 14 napja

Ez egy übermenő projekt! Remélem tényleg megvalósul, nagyon várom! Be is tettem kedvencbe!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaManiac profiljarDAVE profiljagery1113 profiljaShade profiljaTotosama profilja