Félmillió Nintendo DS kelt el Európában

2005. április 04.
1.8371
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Nintendo adatai szerint 500 ezer darabot értékesítettek a cég új hordozható játékgépeiből Európában a március 11-i start óta.

Ez a szám egyúttal azt is jelenti, hogy Húsvét hétfőre az üzleteknek első körben leszállított teljes készlet 77%-át eladták. A játékprogramok közül a legnépszerűbbnek a Mario 64 DS bizonyult. Eközben nem hivatalos adatok szerint március 24-e óta szintén kb. félmillió darabot értékesítettek az Egyesült Államokban a konkurens Sony PlayStation Portable-ből.

A készülék körül igen hangos volt az előzetes hírverés és várakozás, a játékgép még a népszerű South Park rajzfilmsorozat egyik epizódjában is szerepelt.

A Sony először Európában is március végéig akarta piacra dobni a PSP-t, nemrégiben azonban úgy döntöttek, hogy a zavartalan amerikai ellátás érdekében határozatlan időre elhalasztják a premiert. A Nintendo DS Amerikában is valamivel hamarabb került forgalomba, így jelenleg sehol sem állnak rendelkezésre használható adatok az összehasonlításhoz. Sokak szerint egyébként a két hordozható játékgép nem is igazi versenytársa egymásnak, akár a célba vett korosztályt, akár a PSP bővített multimédiás tulajdonságait tekintjük.

Kapcsolódó linkek:
Nintendo
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaDav2377 profilja