Felmérések alapján a gamerek számára fontosabb a biztonság, mint a könnyű használat

2011. december 08.
1.7711
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
Miként az anyag maga, úgy az ember is a legkisebb energiaszint elérésére törekszik - ejtsd: lusta -, ám ha a személyes adatok biztonságáról van szó, nos akkor teljesen más a helyzet.

A Good Old Games által készített felmérés rámutatott, hogy felhasználóinak többsége hajlandó feláldozni az egyszerű használatot a biztonság oltárán; mi több, akár a drága idejükből is hajlandók többet elfecsérelni, csak hogy a szóban forgó információkat nagyobb biztonságban tudhassák.

Kétség sem fér hozzá, hogy az idei, kisebb pánikot keltő PlayStation Network incidens amolyan bölcs atyai pofonként hatott a gamer társadalomra; a tragédia folytán radikális változások mentek végbe világszemléletünkön - mintha sokkalta felelősségteljesebben, elővigyázatosabban bánnánk saját adatainkkal. A Good Old Games által készített felmérés eredményei alapján talán még a "paranoia" kifejezés is megállná a helyét.

A számok alapján a Good Old Games ügyfelei nem ódzkodnak a fizetés időigényesebb lebonyolításától sem, amennyiben ez információik biztonságát garantálja.

A 18,768 megkérdezett személy 85%-a elégedettnek mondja magát a Good Old Games fizetési procedúrájával kapcsolatban, amely minden egyes vásárlás esetén megköveteli a felhasználótól, hogy újra beírja személyes adatait - így ezek az információk nem tárolódnak a szervereken, ami azt jelenti, hogy más sem juthat hozzájuk.

Eközben a felmérésben résztvevők 68%-a nyilatkozott úgy, hogy még jobban kultiválnák, ha a Good Old Games fel sem ajánlaná ügyfeleinek az információk letárolásának lehetőségét.
3 hozzászólás

Shade

8 éve, 1 hónapja és 9 napja

Ezt nem is igazán értem...

válasz erre

Vendég

8 éve, 1 hónapja és 9 napja

Érdekes adat ez a 85%. Valahogy nem tudom elhinni. Valami igen kicsavart kérdés lehetett a háttérben...

válasz erre

Vendég

8 éve, 1 hónapja és 9 napja

Érdekelne hogy ezek közül ki volt az aki egynél többször vásárolt tt? Mert az sem mindegy...

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljamarco profilja