Felmentették az allofmp3.com üzemeltetőjét

2007. augusztus 19.
1.5821
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az illetékes orosz bíróság felmentette Gyenyisz Kvaszovot, az elhíresült és azóta be is zárt allofmp3.com zeneletöltő oldalt üzemeltető MediaServices igazgatóját.

Kvaszov az őt ért sorozatos támadásokra korábban is azzal reagált, hogy igenis fizetnek jogdíjat a művészeknek a ROMS nevű orosz irodán keresztül, és a perben is ezen az alapon mentették föl. Emellett az oldalon írásban minden felhasználót figyelmeztettek hazája szerzői jogi törvényeinek betartására. Az más kérdés, hogy ha valóban fizettek, akkor hogyan tudtak az uralkodó piaci árnál jóval olcsóbban, 1 MB zenéért 3 dollárcentet (kb. 6 Ft) kérve dalokat forgalmazni. Mindenesetre az ítélet alapján a gyakorlat összhangban van a hatályos orosz törvényekkel, bármennyire nem tetszik ez a nagy lemezkiadóknak.

Az ügy azért fontos, mert az allofmp3 működése olyannyira felbőszítette a nemzetközi kereskedelmi szervezeteket, hogy a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) a tavalyi tárgyalásokon az oldal bezárásától tette függővé Oroszország tagként történő felvételét. A bezárásra júliusban sor is került, ám helyette rögtön megjelent utódja, a szintén a MediaServices által működtetett mp3sparks.com, ahová a teljes felhasználói profilok is automatikusan átmentődtek. Miután a MediaServices-t számos nagy nemzetközi lemezkiadó, illetve nevükben nemzetközi szövetségük, az IFPI is beperelte, az orosz hatóságok eddig példátlan módon bíróság elé állították a cég igazgatóját. A felmentő ítélet után a felperes IFPI képviselői csalódottságukat fejezték ki, és egyben közölték, hogy fellebbezni fognak.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljagery1113 profilja