Felmentették a hackeléssel vádolt brit tizenévest

2003. október 20.
1.5541
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A brit bíróság a napokban felmentette azt a 19 éves angol fiatalembert, akit a rendőrség korábban egy houstoni (Texas) kikötő számítógépes rendszerének megbénításával vádolt.

A 19 éves Aaron Caffrey azzal védekezett, hogy bár az amerikai kikötő számítógépes rendszere ellen indított támadás kétségtelenül az ő számítógépén keresztül történt, a támadást a számítógép irányításának átvételével valaki más hajtotta végre.

Caffrey akár 5 évig terjedő letöltendő börtönbüntetést is kaphatott volna, amennyiben a bíróság bűnösnek találja a számítógépes betörés végrehajtásának vádjában.

Az angol fiatalember ellen hosszadalmas vizsgálat után még a tavalyi évben indított büntetőeljárást a brit rendőrség, a vád pedig a kikötő számítógépes rendszerének digitális támadás általi lebénítása volt. A támadás megbénította a kikötő navigációs rendszerét, amely az összeomlott számítógépekre épült.

A rendőrség szerint Caffrey egy internetes társalgó felhasználóját akarta elárasztani kellemetlenkedő üzenetekkel a megbénított rendszereken keresztül. A Soutwark Crown-i bíróság azonban nem találta bűnösnek a fiatalembert.

Caffrey, mint szakértő, saját maga bizonyította be, hogy egy hacker átvette a számítógépe feletti irányítást, és a tudta nélkül hajtotta végre a betörést. A 19 éves gyanúsított felmentése után bejelentette, hogy a jövőben számítógépes biztonsági szakértőként kíván elhelyezkedni, és arra figyelmeztette a hackertevékenység iránt érdeklődő fiatalokat, hogy semmiképpen ne vegyenek részt törvénytelen lépésekben.
1 hozzászólás

badam10

11 éve, 8 hónapja és 15 napja

és arra figyelmeztette a hackertevékenység iránt érdeklődő fiatalokat, hogy semmiképpen ne vegyenek részt törvénytelen lépésekben.


Ez viccesröhögő smiley
És mi lenne ha be is tartanák?nyelvnyújtó smiley

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja