Felkerült a netre 'A Sithek bosszúja'

2005. május 21.
2.5201
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Csillagok Háborúja sorozat legújabb, a mozikban világszerte csütörtökön bemutatott III epizódja már fel is került a világhálóra.

A filmnek legalább két kópiáját feltöltötték a BitTorrent fájlmegosztó hálózatra, ahonnan egy weboldal szerint egy időben (!) mintegy 16 ezren töltötték le a filmet. Szakértők valószínűsítik, hogy a kópiák a filmstúdióból, még a vetítés előtt kerülhettek ki, mivel végig látszik rajtuk az időszámláló, vagyis munkakópiákról lehet szó.

Ezzel kapcsolatban egyelőre sem a gyártó Lucasfilm, sem a forgalmazó 20th Century Fox részéről nem nyilatkoztak, ám bennfentesek tudni vélik, hogy a Lucasfilm-nél egy külön munkacsoport vizsgálja az ügyet szerda óta. A hollywoodi stúdiókat tömörítő MPAA viszont hivatalos közleményt adott ki az ügyben, amely elítéli a filmkalózkodást, illetve a P2P hálózatok tevékenységét.

Hollywoodban sokan attól tartanak, hogy a technológia fejlődésével, illetve az olyan megoldások jóvoltából, mint a BitTorrent és más fájlmegosztó alkalmazások, a filmipar könnyen a hanglemezkiadók sorsára juthat, amelyek állításuk szerint több százmillió dolláros bevételtől esnek el évente az illegális másolás miatt. Ma már ugyanakkor a zenei fájloknál mintegy 50-szer terjedelmesebb filmek széleskörű letöltése előtt sem áll különösebb műszaki akadály. A statisztikai adatok mindenesetre a filmforgalmazással kapcsolatban egyelőre nem igazolják a félelmeket, ráadásul azok, akiknek tetszik az illegálisan, többnyire nem 100 százalékos minőségben letöltött film, általában utána elmennek és megnézik a moziban is.
3 hozzászólás

Joe

20 éve, 6 hónapja és 12 napja

Ejnye!

válasz erre

Vendég

20 éve, 6 hónapja és 15 napja

nekem is megvan a z a verzió. de divx-ben már láttam magyar szinkronosat is, ráadásul full jó minőségben...

válasz erre

marco

20 éve, 6 hónapja és 17 napja

...hogy mik vannak...

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja