Félidőnél a Smarter Hungary - még nem késő nevezni a versenyre!

2009. szeptember 17.
2.1171
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
A Smarter Hungary indulása óta több tucat informatikai blog készült világunk jobbá tételére.

A versenyre azonban még nem késő jelentkezni, a legjobb ötletek Lenovo laptopot, Xbox 360-at, LG mobiltelefont, Nintendo Wii-t, vagy iPod nanot érnek! Az IBM Magyarország továbbra is várja a legjobb ötleteket, hogy miként lehetne jobbá tenni világunkat, kezdve a dugók megszüntetésétől, a korszerűbb egészségügyön át, egészen az oktatás teljes megújításáig.

Van egy jó ötleted? Blogolj!
http://smarterhungary.buzz.hu


A témaválasztás szabad, a Smarter Hungary blogíró verseny legfontosabb szabálya viszont, hogy mindennek kapcsolódnia kell az informatika világához. Hagyd egy kicsit szárnyalni a képzeleted, gondold tovább a mostani megoldásokat, vagy vess fel olyan merész dolgokat, amiket egyetlen sci-fiben sem láttál még.

Néhány érdekes blog, mely nem születhetett volna meg a Smarter Hungary nélkül:

Az én bolygóm is (http://azenbolygomis.buzz.hu/)
Jelen állás szerint Akarnokd a legkomolyabb blogger a versenyben, ami nem is csoda, hiszen nem kisebb intézmény áll mögötte, mint az ország legnagyobb informatikai kutatólaborja, a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézete. A blogon rengeteg érdekes és úttörő megoldásjavaslatról lehet olvasni, a SZTAKI legfontosabb kutatásait pedig az író saját véleménnyel, és ötletekkel egészíti ki.

FÖLD - A bolygó, amire vigyáznunk kell (http://siitcu.buzz.hu/)
Siityu blogja több szempontból is különleges. Először is, nem egyetlen témát jár körül, hanem Földünk megmentése érdekében igyekszik több különböző területen is ötlettel előállni. A saját készítésű rajzok ráadásul igényesek és hangulatosak, látszik, hogy komoly munka áll a blog mögött.

E-jövő (http://e-jovo.buzz.hu/)
Életeket menthet az a rendszer, melyet abydos talált ki az E-jövő blogon. Egy autóbaleset után az utastérbe szerelt érzékelők megvizsgálnák a bent ülők állapotát, és azonnal értesítenék a mentőket, ha a helyzet azt kívánja. De a technikát más területeken is alkalmazná, a háztartásokban például rengeteg energiát meg lehetne spórolni azzal, ha egy számítógép automatikusan áramtalanítana minden elektronikus szerkezetet, miután az utolsó családtag is kilépett az ajtón. Elvégre minek világítson az a kis piros pötty a tévén, ha senki sincs, aki bekapcsolná?

Ha neked is vannak hasonló ötleteid, akkor ne habozz, indíts egy blogot, és nevezz a Smarter Hungary versenyre! A legjobb blogok tulajdonosait a szakmai zsűri az őszi átadó ünnepségen Lenovo laptoppal, Xbox 360 konzollal, Nintendo Wii-vel, LG okostelefonnal, iPod nanoval, és hasonló értékes ajándékokkal díjazza.

A verseny kiemelt támogatói a Takforsys Üzleti Informatikai Kft., az Überkonzol és az Xbox 360. További támogatók az LG, az XMS, a cdv-seven m, az EA, a SkinZone és a Mindshare. Médiatámogatók: HWSW, Gamekapocs.hu, Gamestar.hu, Gamechannel.hu Hotdog.hu, PC World.

Van egy jó ötleted? Blogolj!
http://smarterhungary.buzz.hu
1 hozzászólás

Vendég

15 éve, 9 hónapja és 1 napja

Az a baj ezzel a smarter dologgal, hogy nem sok értelme van blogolgatni a dolgokról, itt cselekedni kell. Bár már nem tudunk sokat tenni, el lett cseszve a Föld...

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja