Felfuttatja az Xbox 360 forgalmazását a Microsoft

2006. május 02.
1.7421
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft pénzügyi igazgatója (CFO) bejelentette, hogy a cég megnövelte Xbox 360 játékkonzoljainak szállítási mennyiségét a kereskedők felé, hogy ezzel is növelje előnyét a csak novemberben érkező PlayStation 3-mal szemben.

Az új célkitűzés szerint a Microsoft ötmillió helyett öt és félmillió készüléket tervez forgalomba hozni június 30-ig. A lépés a piaci térnyerés mellett enyhítheti az eddig néhányszor előadódott ellátási problémákat is, ugyanakkor Chris Liddell CFO szerint megnövelte a gyártási költségeket is, így negatívan befolyásolhatja a cég nyereségességét.

Liddell egy sajtóinterjúban kihangsúlyozta, hogy a lehető legnagyobb nyomást gyakorolták beszállítóikra annak érdekében, hogy minél ritkábban forduljanak elő a januárihoz hasonló problémák, amikor a vártnál kisebb volumenű gyártás miatt a cég kénytelen volt lefelé módosítani eladási előrejelzéseit. Hozzátette, hogy a Microsoft még mindig nem érte el az ideális kereslet-kínálat egyensúlyt, márpedig még egy jó darabig igen erőteljes kereslet mutatkozik az Xbox 360 konzolok iránt. Az elsődleges cél jelenleg egy hűséges felhasználói tábor kiépítése még azelőtt, hogy a rivális Sony PS3 konzolja megjelenne.

A Microsoft az idei év első három hónapjában az Xbox 360-nak köszönhetően 113 százalékkal megnövelte Xbox-eladásait az egy évvel korábbiakhoz képest, és összesen 1,7 millió darab konzolt értékesített az időszakban. A Celestica Inc, mint harmadik szerződött gyártó bevonása valamelyest enyhítette a játékkonzollal kapcsolatos kínálati problémákat a negyedév folyamán.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
1 hozzászólás

Braddock

13 éve, 1 hónapja és 23 napja

A mai napig több is fogyik jóval mint a ps3-ból!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja