Felére csökkent a Kickstarteres támogatások összege

2014. október 05.
1.7191
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Voland profilja, adatai
Voland
Ha az idei év első felének adatait felhasználva megjósolnánk, mekkora összeg folyhat még be a kickstarterbe, azt találnánk, hogy a tavalyi adatokhoz képest több mint 50%-kal csökkentek a támogatások a Kickstarteren.

Tavaly 446, 2014 első felében mindössze 175 projekt jutott le a teljes támogatásig, ha ez így folytatódik, akkor is húsz százalékos lesz a csökkenés. De ha megnézzük a támogatási összegeket, borúsabb képet kapunk.

Tavaly ugyanis 58 millió dollárt kaptak a játékok, az idei első hat hónapban ez csak 13,5 millió. Az ICO piackutatási központ szerint ez főleg két dologra vezethető vissza: a nagy nevek (pl. Elite: Dangerous, Mighty No. 9 stb) kimentek, csak a kicsik maradtak. Idén eddig csak három játék kapott félmilliónál többet, tavaly ez 21 volt.

A másik a konkurencia: nagyon sok projekt átköltözik a Steam Early Accessre. Az átköltözésnek is megvan a maga oka, ugyanis a Steam szolgáltatásán nincs végső határidő, a játék megjelenéséig lehet támogatni a kedvelt játékot.
4 hozzászólás

totyak

10 éve, 4 hónapja és 11 napja

Lehet, hogy csupa olyan projekt fut, ami nem üti meg a mércét a támogatóknál.

válasz erre

VaPe

10 éve, 4 hónapja és 12 napja

Steam mindent learat. Durva.

válasz erre

petrovicsz

10 éve, 4 hónapja és 12 napja

Szerintem az is benne van hogy rengeteg fals projekt volt, például Oculus Rift amin milliókat kerestek először a támogatókon majd a Facebookon. Ez elég gáz.

válasz erre

juhaszandor

10 éve, 4 hónapja és 12 napja

Nem is csak az Early Access, ott van az indiegogo is. Akik nagy pénzeket szedtek össze, azok veterán fejlesztők olyan játékötletekkel, amiket több év alatt csiszoltak tökéletesre és csak a tőke hiányzott. Ahogy jött a kickstarter lecsaptak rá és feltették a projektjüket.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja