Féláron adja a Vistát Kínában a Microsoft

2007. augusztus 05.
1.8361
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft a felére, illetve harmadára csökkentette Windows Vista Home Premium és Home Basic operációs rendszerének árát ? sajnos csak Kínában.

Augusztus elsejétől a szoftver Home Premium verziója 1802 jüan (44 ezer Ft) helyett 899 (22 ezer Ft), a legolcsóbb Basic változat pedig 1521 (37 ezer Ft) helyett 499 (12 ezer Ft) jüanba kerül. A szoftverkonszern hivatalosan szűkszavúan azzal indokolta az árcsökkentést, hogy azzal a piaci kereslet igényeit szándékozik kielégíteni. A Microsoft legutóbbi bejelentése szerint eddig 60 millió Vista kópiát értékesített, ám ezek földrajzi eloszlását nem tette közzé. A vállalat és más cégek számára is kulcsfontosságú kínai piacon ugyanakkor rendkívüli mértékben elterjedt a szoftverkalózkodás, ami ellen a jogi lépések mellett most versenyképesebb árakkal is fel kívánnak lépni. Az árcsökkentés ugyanakkor a vállalatoknak szánt Ultimate és Business verziókat nem érinti.

A hír azért meglepő, mert a Microsoft eddig ragaszkodott az összes piacon a nagyjából egységes árhoz, függetlenül a körülményektől. Az XP esetében annyi engedményt tettek, hogy egyes térségekben egy csökkentett funkciójú és olcsóbb Starter Edition verziót hoztak forgalomba, ez azonban nem bizonyult igazán sikeresnek. Az sajnos nem tűnik valószínűnek, hogy a cég a többi piacon, például Közép-Kelet Európában is csökkentse a Vista árát. Nálunk a Home Premium változat 83 ezer (OEM verzió: 30 ezer Ft), a Home Basic pedig 75 ezer forintba (OEM verzió: 25 ezer Ft) kerül.
1 hozzászólás

Vendég

18 éve, 1 hónapja és 1 napja

Nálunk tökmindegy mennyiért adják. Úgyis mindenki lopja!mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaKisember001 profilja