'Fekete doboz' készül a Windows-hoz

2005. április 27.
1.7301
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft bejelentette, hogy a Windows operációs rendszer következő változatában egy a repülésből ismert "fekete doboz" lesz , melynek feladata a rendszeromlások jobb megfigyelése, és így az ilyen események hatékonyabb megelőzése lesz.

Az új eszköz a már ma is létező Watson hibakövető rendszer alapjaira épül, de sokkal több adatot lesz képes szolgáltatni a Microsoft számára, beleértve az éppen futó programokat, sőt a dokumentumok tartalmát is.

Az üzleti felhasználók azt is megválaszthatják majd, hogy a hibajelentéseket saját adatbázisukba kívánják-e küldetni, amennyiben egy alkalmazottjuk gépe meghibásodik. A megoldást Bill Gates hasonlította a repülőgépeken található adatrögzítőhöz a Seattle-i Windows Hardware Engineering Conference szakmai találkozón. Az egyéni felhasználók esetében továbbra is az adott személy kezében a döntés, el kívánja-e küldeni az adatokat a Microsoftnak, avagy sem. A szakértők szerint nemsokára a személyes adatok biztonsága fölött őrködő szervezetek felszólalása várható az ügyben, mivel a mérnökök számára oly fontos adatok egyben értelemszerűen részletes személyes információkat is tartalmaznak.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja