Fejlessz, vagy csak szavazz a leghasznosabb Gadget-re

2007. szeptember 06.
6.8151
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Microsoft Gadget Verseny 2007 névvel a Microsoft fejlesztői versenyt hirdet, melynek célja a hazai kreatív elképzelések ösztönzése a Windows Live rendszerben, valamint a Windows Vista oldalsávján megjelenő izgalmas Gadget-ek fejlesztése terén.

A Spyware, blog, Blue-ray után itt az új szó, amit meg kell tanulnunk, ez pedig a Gadget. A Gadget, vagy más néven minialkalmazás, olyan kis felület a Windows Vista asztalon vagy a Windows Live rendszerben (www.live.hu) ami a felhasználó érdeklődésének megfelelő információt hozza szinte pillantásnyi közelségbe. Azt az információt, amit egyébként tudunk, hol érhetük el, tudjuk, milyen web oldalról nyerhetjük ki, a megfelelő Gadget használatával kitehetjük a munkaasztalra, vagy feltehetjük a saját testreszabott Windows Live oldalunkra, hogy minden pillanatban gyorsan elérhető legyen. A Windows Vista számos alapértelmezett Gadget-et kínál felhasználásra.

Ezek a Gadget-ek képesek például RSS-hírcsatornák olvasására, így csak akkor kell felmennünk kedvenc hírportálunkra, ha valami érdekes cikk, hír, információ került fel. A Gadget percről-percre figyeli helyettünk az újdonságokat, és csak a fejlécet jeleníti meg, amire kattintva nyílik meg a tartalom a már megszokott módon. Kereshetünk vele adatok, bejelentkezhetünk levelező rendszerekbe, rendszeradatokat jeleníthetünk meg, vagy más programok vezérlésére használhatjuk őket. A felhasználási területeknek se szeri, se száma, csak a fejlesztők fantáziája szabhat határt.
Hazánkban is léteznek már hasznos hazai fejlesztésű Gadget-ek, például az Iwiw Gadget, vagy a Live.com oldalra felvehető HVG Gadget.

Annak érdekében, hogy ezek az eszközök ténylegesen a leghasznosabb tartalmakat kínálják felhasználóiknak, a Microsoft fejlesztői versenyt hirdet, melynek célja, egyrészről a hazai kreatív elképzelések tényleges megszületésének ösztönzése, másrészt a fejlesztői közösség megismertetése egy most induló, ugyanakkor roppant innovatív platformmal.

Az elkészült pályaműveket a www.gadgetcompetition.hu oldalon lehet nevezni, 2007. szeptember 30-ig. A Gadgetek közötti sorrendet közönségszavazás dönti el. Szavazni október 1.-től október 31.-ig lehet az említett oldalon. A legjobbnak minősülő Gadget készítője egy Microsoft X-Box Premium játékkonzolt kap játékokkal, a második helyezett egy SmartPhone-nal lesz gazdagabb, míg a harmadik helyezett Microsoft szoftvereket nyer. A szavazók között pedig 5db Windows Vista Home Premium operációs rendszereket sorsolunk ki.

A www.gadgetcompetition.hu weboldal részletesebb információkat tartalmaz a versenyről és a részvételi lehetőségekről. Fejlesztők, Vista és Live felhasználók, most mutassátok meg!!!
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 1 napja

Az igen, nem semmi nyeremények vannak meglepett smiley Simán megéri kreatívkodni egy kicsit.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profiljatotyak profilja