Fej fej mellett az Internet Explorer és a Firefox

2007. július 18.
2.7551
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Internet Explorer internetes böngésző Európa 16 országában vezet, míg alternatív riválisa, a Firefox 14 országban; a Windows Vista új operációs rendszer egyre több embert hódít meg, azon túlmenően, hogy a fölényes piacvezető továbbra is a Windows programcsalád - ismerteti egy új felmérés eredményét a Xiti Monitor francia piackutató cég honlapján.

A Xiti Monitor adatai szerint a 2007. március 5-től 11-ig tartó héten a Firefox 2 internetes böngészőprogram felhasználási aránya 14 országban nagyobb volt, mint az Internet Explorer 7-é. A Firefoxot a legtöbben Finnországban használták, őt követte Szlovénia, Németország, Horvátország, Lengyelország, Szlovákia, Ausztria, Csehország, Görögország, Észtország és a 11. helyen Magyarország.

Az Internet Explorer 7-et Franciaországban vették igénybe a legnagyobb számban a vizsgált időszakban, második Nagy-Britannia, harmadik Svájc, őt követte Írország és Hollandia, és Magyarország a vizsgált harminc országból a 29-ik.

Magyarországon tehát többen használják a Firefoxot, mint az Internet Explorert, az előbbi felhasználási aránya 16,8 százalék, az utóbbié 7,4 százalék.

A felmérés szerint a Windows Vista új operációs rendszert egyre többen használják, míg januárban a felhasználási részesedése 0,19 százalék volt, májusban már 3,66 százalékot mutatott. Eközben a legtöbbet használt Windows operációs rendszer, a Windows XP kissé visszaesett.

Noha az operációs rendszerek közt a Windows programcsalád magasan vezet 95,4 százalékkal, a második a Mac OS csupán 3,5 százalékkal és harmadik a Linux 0,8 százalékkal, a Windows az utóbbi három hónapban némi tért vesztett, aminek oka elsősorban a Mac OS kismértékű előretörése.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja