Faborítású noteszgép a Fujitsu-tól

2008. április 14.
1.9331
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
A héten mutatja be fából készült laptop szériáját a Fujitsu.
 

Bátor vállalkozás ez a japán gyártótól akkor, mikor minden vállalatnak kötelessége a környezetbarát technológiák használata. Nyílván nem nyom sokat a latba a dolog környezetvédelmi szempotból, viszont a zöldeknél valószínűleg nem lesz majd osztatlan sikere az új modellnek. Ők bizonyára azokat a környezetbarát bio-plastic borítású modelleket preferálják majd, amelyek hamarosan szintén megjelennek majd a Fujitsu kínálatában.

A cédrusfából készülő modell egyenlőre csak mint prototípus létezik, a piacra dobásra még bőven várnia kell annak aki egy ilyet szeretne. A teljes képhez azért hozzátartozik, hogy ezen modellek egyes részei természetes eredetű műanyagból készülnek, szóval meglehetősen kontrasztos az összkép a Fujitsu újdonságról. A bio-plastic abban különbözik a hagyományos műanyagoktól, hogy előállítását nem olajszármazékokkal végzik, hanem természetes növényi olajokat használnak fel a gyártás során, melynek révén egy viszonylag környezetbarát anyagot állítanak elő.

A faborítású verzió megjelenéséről a szintén japán Monacca designer stúdió gondoskodik, amely fából készült tárgyakra specializálódott.
2 hozzászólás

badam10

9 éve, 8 hónapja és 2 napja

Tényleg elég menő

válasz erre

richie8

9 éve, 8 hónapja és 2 napja

Durván néz ki, bár kicsit előkelőnek hat. Nem rossz

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljasoami profilja