Ezek a vírusirtók lassítják brutálisan a játékokat!

2016. augusztus 06.
7.8811
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
A Virus Bulletin összehasonlított többféle vírusirtót, melyik mennyire lassítja a számítógép teljesítményét, mindemellett mekkora hatékonysággal ismeri fel a kártevőket - az eredmények között óriási eltérések mutatkoznak.

Néhány vírusirtóról kiderült hogy már-már extrém mértékben lassítja a PC működését, ennek hatására a futó alkalmazásokat, játékokat is, ezért használata egyszerűen nem ajánlott. Az átlagos feladatok elvégzéséhez szükséges időt az Avast ingyenes verziója hatszor tette hosszabbá, a Lavasoft Ad-Aware Free Antivirus pedig tizenkilencszer (!!!), így az utóbbi 1934%-kal lassította le a gépet.

Az AVG sem növelte a hatékonyságot, hiszen a szoftver 69 százalékkal, a Kaspersky 56 százalékkal, a Panda 41 százalékkal, a NOD32 pedig 32 százalékkal lassította le a feladatok elvégzését. Emellett a Bitdefender már határozottan jól teljesített, mindössze 15 százalékkal vetette vissza a gép teljesítményét.

Ennyire lassítják a teljesítményt az egyes antivírusok

Ennyire lassítják a teljesítményt az egyes antivírusok


A német vírusirtó, a G Data viszont kiemelkedően szerepelt a teszteken, hiszen mindössze 4,5 százalékkal lassította le a feladatok elvégzését, emellett pedig a legtöbb kártevőt is ez ismerte fel.

A Virus Bulletin a teszteket 64 bites Windows 8.1 Pro operációs rendszeren végezte el, a számítógép lassítására vonatkozó értékek a Windows Defenderhez viszonyítva értendőek.
25 hozzászólás

VaPe

8 éve, 3 hónapja és 19 napja

Avaston nagyon meglepődtem! meglepett smiley

válasz erre
123a(z) 3 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja