Extra funkcióval érkezik az ASRock új routere

2017. június 02.
4.8651
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Az ASRock nevét emlegetve leginkább az alaplapok juthatnak az eszünkbe, a vállalat azonban a mellett, hogy az említett piacon komolyan szorongatja a legnagyobbakat, figyelt arra is, hogy több új területen is egyre meghatározóbb legyen.

A hálózati eszközök piacán még nem számítanak óriási névnek, de volt már pár komolyabb megoldásuk, nemrég pedig egy újabb érdekességet mutattak be. Bemutatkozott ugyanis az ASRock X10 névre keresztelt új routerük, melynek különlegessége az extra funkciójában rejlik.

A négymagos Qualcomm processzorral és USB csatlakozásokkal is rendelkező router ugyanis egy IoT irányító központként is tud funkcionálni. A ZigBee vezeték nélküli opcióval ugyanis vezérelhetjük az okosotthonokba szánt világítást, klímát vagy éppen a biztonsági rendszereket.
2 hozzászólás

totyak

7 éve, 4 hónapja és 26 napja

Az USB csatlakozás nagyon hasznos dolog. Itthon a routerbe van dugva egy külső merevlemez, Raspberry-ből meg ki van alakítva egy kis media center és gyakorlatilag minden filmet látni, ami a merevlemezen van, nem kell pc-t bekapcsolni.

válasz erre

Ronalddo

7 éve, 4 hónapja és 26 napja

Ez nagyon jól hangzik. Kompatibilis Google és Apple ökoszisztémával is?

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja