Explorer súgófájlokon keresztül támad a Phel vírus

2005. január 04.
1.6331
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Symantec szoftverbiztonsági cég arra figyelmezteti a felhasználókat, hogy egy új vírus terjed a világhálón, amely a Microsoft Internet Explorer súgó alkalmazásán októberben talált biztonsági rést használja ki.

A Phel elnevezésű féreg az összes Windows rendszerre, így a Service Pack 2 frissítéssel felruházott XP-re is veszélyes. Az általa kihasznált biztonsági rés nincs összefüggésben a nemrégiben egy kínai cég által nyilvánosságra hozott, szintén az Explorer súgójában található hibával.

A veszély mégsem elhanyagolható, mert a Microsoft egyelőre még a szóban forgó korábbi, októberben felfedezett réshez sem adott ki javítófoltot. A sikeres támadáshoz a vírust alkalmazó hackernek az Explorer súgó alkalmazásán keresztül egy adott weboldalra kell terelnie a felhasználót, ahonnan a vírust a gépre telepítve átveheti az ellenőrzést felette.

A Microsoft részéről úgy nyilatkoztak, hogy a szükséges javítófolt jelenleg fejlesztés alatt áll - amint ez és a tesztelés befejeződik, a javítást azonnal a felhasználók rendelkezésére fogják bocsátani. Az esetleges vírustámadások áldozatai addig is segítségért fordulhatnak a céghez a http://support.microsoft.com/ weboldalon keresztül. Emellett a Microsoft vizsgálja a vírus kódját annak érdekében, hogy minél hamarabb megtalálják annak szerzőjét. Ennek elősegítéséhez arra kérik a felhasználókat, hogy amennyiben a Phel vírussal fertőződne számítógépük, forduljanak a helyi bűnüldöző szervekhez.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja