Évekig nem várható újabb Xbox 360 árcsökkentés?

2008. november 03.
1.6781
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A Microsoft legfőbb fegyvere a jelen konzolgenerációban az árcsökkentés volt.

Több esetben is lejjebb tolták a különböző csomagok eladási árait, hogy versenyképesek maradhassanak a rivális(okkal)sal szemben, amely meg is hozta a várt eredményeket. De vajon mely ponton fog hosszú távon megállapodni a sorozatos árcsökkentések után? Úgy fest, hogy mostanra sikerült elérniük azon lélektani határt, amely alá már a Microsoft sem kíván menni, több éven keresztül.

A brit Xbox guru, Stephen McGill állítása szerint nem terveznek további árleszállításokat, hiszen most vannak azon a ponton, amikor mindkét konkurens gyártót alaposan alulmúlták, így gyakorlatilag helyzeti előnyt élveznek a piacon, mind árban, mind pedig a jelen generáció piaci tapasztalataiban. Stephen McGill nem tudja pontosan, hogy az aktuális árak meddig tartják majd magukat, de évekig nem szeretnének ezekhez hozzányúlni, mesélte nem rég.

Az előállítási költségek csökkentése hozzásegítette őket, hogy az eladási árak is drasztikusan csökkenjenek, így a vásárlók gyakorlatilag a legolcsóbb, piacon lévő konzolt pakolhatják kosárba akkor, amikor egy Xbox 360 Arcade masináért nyúlnak a polcokra. A lényeg tehát az, hogy a lélaktani határt elérték, ahogyan céljaikat is, Stephen állítása szerint több éven keresztül nem szándékoznak árakat szelidíteni.

Aktuális árak a briteknél...

Xbox 360 Arcade: 129.99.-
Xbox 360 Pro: 169.99.-
Xbox 360 Elite: 229.99.-
1 hozzászólás

Helme

11 éve, 10 hónapja és 20 napja

Nem is nagy a differencia a hazai és külföldi árak között... (Ha a hivatalos xboxos honlapon veszed kb. 10, de ha más konzolboltban akkor csak 3-4) Nem is rossz, nem is rossz.
Én már csak a Lips Packra várok és újra veszek Xboxot

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljarDAVE profiljaPajti24 profiljagery1113 profiljaMarduk profiljawazko profiljaWickedSick profiljaDav2377 profilja