Európa legnagyobb vasúttársasága a Novell SUSE Linuxot választotta

2005. április 07.
1.7411
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Deutsche Bahn, Németország nemzeti vasúttársasága a Novell SUSE Linux Enterprise Servert választotta stratégiai szerverplatformjául.

A DB Systems, a Deutsche Bahn informatikai szolgáltatója, kulcsfontosságú üzleti alkalmazásait Novell SUSE Linux Enterprise Serveren futtatja mostantól, és erre több mint 300 Intel alapú szervert használ. A Lotus Notes termékhez hasonló alkalmazások már átkerültek IBM-platformra, és szintén a SUSE Linux Enterprise Serveren futtathatóak.

A jelenleg bevezetés alatt álló következő lépés az SAP szolgáltatások átállítása SUSE Linux Enterprise Serverre. Az utolsó szakasz várhatóan 2005 végére valósul meg, ekkor a DB Systems webszervereit és a fennmaradó hálózati infrastruktúra-szervereket - többek között az adatbázis és alkalmazás szervereket - is átállítják.

A DB Systems az átállás megvalósításával jelentős költségmegtakarításra és rendszerintegrálási előnyökre számít a bevezetés időszakában és a jövőben egyaránt. Olyan helyzetet kívánnak teremteni, amely nagyobb szabadságot kínál az adott technológiát szállító gyártók kiválasztásában is.

A DB Systems számos alternatíva kiértékelése után választotta a SUSE Linux Enterprise Server megoldást, mivel skálázható, nagy teljesítményű alapokat biztosít a biztonságos vállalati számítástechnikához. Detlef Exner, a DB Systems informatikai termékekért felelős igazgatója szerint a Novell képes arra, hogy kiterjedt támogatást biztosítson a SUSE Linux szoftverhez, valamint a Novell számos hardver- és szoftverszállítóval fenntartott szoros együttműködése további biztonságot ad a Deutsche Bahn számára kulcsfontosságú feladatok megoldása során.

A döntésben fontos szerepet játszott az a tényező, hogy a SUSE Linux Enterprise Server minden főbb hardverplatformon futtatható. A Novell megoldása egy továbbfejlesztett rendszerfelügyeleti eszközt is kínál, amely csökkenti az adminisztrációs feladatok mennyiségét és a fenntartási költségeket.

A DB Systems a Novell Linux szakértői véleményét vette alapul a Linux megoldások megvalósításának és költséghatékonyságának kiértékelésében. Ez lehetővé tette a DB Systems számára egy telepítési keretrendszer kifejlesztését, amely egy háromlépcsős projekt keretében valósította meg a Deutsche Bahn fő alkalmazásainak átvitelét és telepítését.

A projekt folyamata
Az első szakaszban az 55 000 Lotus Notes felhasználó tért át SUSE Linux Enterprise Serverre, amelyet IBM eServer zSeries 990 mainframe-en futtatnak. Ezzel egy időben a kulcsfontosságú vasúti menetrendek is átkerültek UNIX rendszerről SUSE Linuxra. A kijelölt szerverek nagyjából felének az áttérése már sikeresen megtörtént. A jelenleg bevezetés alatt álló következő lépés az SAP szolgáltatások átállítása SUSE Linux Enterprise Serverre. Az utolsó szakasz várhatóan 2005 végére valósul meg, ekkor a DB Systems webszervereit és a fennmaradó hálózati infrastruktúra szervereket - többek között az adatbázis és alkalmazás szervereket - is átállítják.

Kapcsolódó linkek:
Suse Linux Corporation
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja