Európában a szélessávú internetezők közel 30%-a viszonylag lassú kapcsolattal rendelkezik

2004. július 22.
1.6161
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Jupiter Research nemrég napvilágot látott felmérése szerint az európai szélessávú internetfelhasználók több mint negyede viszonylag lassú kapcsolattal rendelkezik.

A piackutató cég szerint Európában gyorsan bővül a szélessávú internetfelhasználók köre - 2009-re a háztartások 59%-ában lesz internet, ezek 63%-ában pedig szélessávú kapcsolat -, ám eddig közel 30%-uk az olcsóbb, 512 Kb/s-nál lassúbb kapcsolatot nyújtó termékek közül választott.

Bizonyos szolgáltatások azonban, például az internetes telefonálás, vagy egyes mozgóképes tartalmak csak az ennél gyorsabb, jó minőségű szélessávú kapcsolat segítségével vehetők akadálytalanul és maradéktalanul igénybe. A szélessávú szolgáltatás minősége földrajzilag és az egyes országokon belül is nagymértékben eltérő lehet, amit a tartalomszolgáltatóknak figyelembe kell venniük, mielőtt egy adott területen megjelennek termékeikkel.

2009-re 13,5 millió bekötött háztartással Németország lesz a legnagyobb szélessávú piac Európában, őket Nagy-Britannia követi majd 10,2 millióval. Arányaiban a legtöbb gyors, jó minőségű szélessávú internetes kapcsolattal előreláthatóan a holland és a svéd felhasználók fognak rendelkezni.
1 hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja