Európába érkezett az Asus új Eee PC 1001PQ netbookja

2010. augusztus 01.
1.9011
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A napokban felröppent hírek szerint az Asus még az idei CeBIT rendezvényen kiállított, Asus Eee PC 1001PQ típusjelzéssel ellátott ultrahordozhatója immár az európai online üzletek kínálatában is felbukkant, és már megrendelhető.

Az új netbookkal a gyártó elsősorban a gyerekeket célozza meg, így a külsejét is ehhez igazították, viszont a mellékelt matricák segítségével a noteszgép megjelenése még jobban személyre szabható, de a felszereltségből természetesen nem hiányzik még a szülői felügyelet funkció sem.

A gép a kategóriájánál már megszokott méretű, 10,1 inches szélesvásznú kijelzővel van felszerelve, ami az 1024 X 600-as (WSVGA) natív felbontással rendelkezik, a keretébe pedig egy 0,3M pixeles webkamera, valamint egy mikrofon került beépítésre. Az Asus Eee PC 1001PQ a jól bevált Pine Trail recept alapján lett tervezve, vagyis az Intel NM10 Express chipkészlet köré épül, és az Intel 1,66GHz-es Atom N450-es központi feldolgozójával van felvértezve, ami mellé egy 1GB RAM-al feltöltött DDR2-es memóriarendszert társítottak a mérnökök. A képi megjelenítésért az integrált Intel Graphics Media Accelerator 3150-es grafikus processzor felel, az adatok tárolásáról pedig egy 160GB-os hagyományos merevlemez gondoskodik.

A különféle hálózatok elérését egy 10/100-as Ethernet vezérlő, egy 802.11b/g rendszerű WiFi modul, és egy opcionális Bluetooth 2.0 + EDR adapter garantálja. A noteszgép külső részén található egy SD és MMC formátumokra felkészített kártyaolvasó (SDHC kompatibilis), egy D-Sub VGA kimenet, két darab USB 2.0, egy RJ-45 LAN, valamint az integrált hangkártya csatlakozói. A netbookot egy előtelepített Microsoft Windows 7 Starter operációs rendszerrel, és egy három- vagy egy hatcellás akkumulátorral szállítja a gyártó, amik változattól függően öt, illetve kilenc óra folyamatos üzemidőt képesek biztosítani. Az új Asus Eee PC 1001PQ már megrendelhető a nagyobb európai webáruházaktól 299 euró körüli áron.


Európába érkezett az Asus új Eee PC 1001PQ netbookja - 2. kép

1 hozzászólás

AngryKnight

11 éve, 7 hónapja és 10 napja

az a sárga fekete jól nézz ki röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja