Európába érkezett az Asus új Eee PC 1015PN netbookja

2010. augusztus 14.
2.2571
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A napokban felröppent külföldi híresztelések szerint az Asus megkezdte a még júniusban bemutatott, Asus Eee PC 1015PN típusjelzéssel ellátott ultrahordozhatójának szállítását, és az már felbukkant az európai üzletek árlistáján.

Az újonnan megjelent netbook az Intel legfrissebb fejlesztésű, DDR3-as memóriatámogatással rendelkező Atom processzorával van szerelve, ami mellé az nVidia második generációs ION platformját társították a mérnökök.

Az újdonság hordozhatóságára nem lehet panasz, ugyanis mindössze 262 X 178 X 23,6-36,4 milliméteres méretekkel büszkélkedhet, a tömege pedig alig 1,25 kilogramm. A gép a kategóriájánál már megszokott méretű, 10,1 inches szélesvásznú kijelzővel van felszerelve, ami az 1024 X 600-as (WSVGA) natív felbontást képes kezelni. A képernyő keretéből természetesen nem hiányzik a már alapfelszereltségnek tekinthető webkamera 0,3M pixeles változata, valamint a mikrofon sem. A noteszgép már rendelkezik az nVidia Optimus névre keresztelt technológiájával is, ami az éppen futó alkalmazástól függően képes váltani az integrált grafikus processzor és az nVidia diszkrét videorendszere között, és ezzel a módszerrel jelentősen hosszabb akkumulátor üzemidő érhető el.

Az Asus Eee PC 1015PN az Intel NM10 Express chipkészlet köré épül, és a fent említett Intel központi feldolgozó 1,83GHz-es Atom N475-ös változatával van felvértezve, míg a DDR3-as memóriarendszere 1GB RAM-ot tartalmaz (2GB-ig bővíthető). A képi megjelenítésért az integrált Intel Graphics Media Accelerator 3150-es grafikus processzor, és az nVidia GT218-as chip felel, az adatok tárolásáról pedig egy 250GB-os hagyományos merevlemez, és egy 500GB-os online tárhely gondoskodik.

A különféle hálózatok elérését egy 10/100-as Ethernet vezérlő, egy 802.11b/g/n rendszerű WiFi modul, és egy opcionális Bluetooth 3.0 adapter garantálja. A netbook külső részén található egy SD és MMC formátumokra felkészített kártyaolvasó (SDHC kompatibilis), egy D-Sub VGA és egy HDMI kimenet, három darab USB 2.0, egy RJ-45 LAN, valamint az integrált audiorendszer fejhallgató és mikrofon csatlakozója. A gépet a Microsoft előtelepített Windows 7 Starter operációs rendszerével, és egy hatcellás akkumulátorral szállítja a gyártó. Az új Asus Eee PC 1015PN már megtalálható a nagyobb európai webáruházak kínálatában 387 euró körüli áron.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profiljarDAVE profilja