EU: elkerülhetetlen a Microsoft tényleges pénzbüntetése

2006. július 07.
1.4751
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az unió versenyjogi bizottsági tagja, Neelie Kroes megerősítette a Microsoft számára kedvezőtlen döntés tényét, és bejelentette, hogy nem lát más alternatívát, mint tényleges pénzbüntetés kiszabását.

Kroes elismerte, hogy a bizottság hétfői ülésén úgy találta, hogy a Microsoft nem teljesítette maradéktalanul az EU kéréseit üzleti gyakorlatának megváltoztatásával kapcsolatban. Újságírói kérdésre, mely azt firtatta, vajon csak elméleti szankciókra, vagy valós pénzbüntetésre számíthat a vállalat, elmondta, hogy tényleges pénzbüntetést terveznek, "nem tudok elképzelni semmilyen más megoldást" - jelentette ki.

A 2004 márciusában kilátásba helyezett akár napi 2 millió eurós (kb: 2,56 millió dollár) büntetés eddig igen elméleti szinten lógott a levegőben, különösen miután a Microsoft bejelentette, hogy kész mindenben együttműködni az unióval. A két fél közti nyilatkozatcsata azonban újra és újra fellángolt, és az EU az információáramlással sem volt megelégedve. Kroes a bírság mértékéről mindössze annyit nyilatkozott: "erről nem adhatok információt", így annak nagyságrendjét sem közölte. A Microsoft vitatta az EU hétfői döntését, mivel szerintük teljesítették a bizottság kéréseit, így bármilyen büntetés igazságtalan lenne.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja