ETRE konferencia: Gates és társai Budapesten

2007. október 05.
1.7461
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
0 év után ismét Budapest a helyszíne az ETRE (European Technology Roundtable Exhibition) konferenciának; október 7.

és 10. között a világ olyan meghatározó informatikai döntéshozói adnak egymásnak randevút a magyar fővárosban, mint pl. Bill Gates (Microsoft), Craig Barrett (Intel), Larry Ellison (Oracle), Michael Dell (Dell), Carl Henric Svanberg (Ericsson), Scott Mcnealy (Sun Microsystems), Niklas Zennstrom (Skype), John Thompson (Symantec), Eric Benhamou (3Com és Palm), Hasso Plattner (SAP) és még több száz első számú ITC vezető a világ minden tájáról.

Az ETRE konferencia sajátossága, hogy a helyszín gyakorlatilag tudomást se vesz arról, hogy ki mindenki fordul meg itt, és lehet, hogy a résztvevők fejében sem tudatosul, hogy merre jártak. 1997-ben például a Netscape elnöke különgépén iderepült, megtartotta előadását, és már repült is volna vissza, csak amikor meghallotta, hogy délidőben a konferenciára látogat a köztársasági elnök, módosított egy kicsit a tervén, de ezzel együtt nem töltött többet Budapesten öt óránál, miképp a többi résztvevő se nagyon. Az ETRE konferencia lényege épp az, hogy a részvevők beszéljenek pár szót egymással - "mint elnök az elnökkel" - azután siessenek dolgukra, mert általuk halad tovább a világ előre, nem állhatnak le. A konferencia több ezer dolláros részvételi díja és a meghívásos rendszer biztosítja, hogy miközben ideérkezik több száz első számú ICT döntéshozó, a vendéglátó ország ICT prominensei nagyon nagyon kis szám képviseltetik magukat a konferencián, s ez nem csak Budapesten van így, tavaly Barcelonában vagy két évvel ezelőtt Athénben sem volt más a helyzet. Ez a legnagyobbak találkozója, ahol a kerek-asztal beszélgetéseket olyan véleményformáló magazinok, újságok ismert publicistái vezetik, mint a Fortune, San Francisco Chronicle, Die Welt, The Financial Times, The Economist, MSNBC, s ahol valóban a jövőnket befolyásoló információk is elhangozhatnak.

Vasárnaptól szerdáig a a 18. ETRE helyszínéül szolgáló Corinthia Grand Hotel Royal környékén tehát van arra némi esélyünk, hogy összefussunk Bill Gatesszel, Craig Barrettel, Scott McNealyvel és még vagy hétszáz neves informatikai cégvezetővel közel 40 országból. Ha testközelbe is akarunk kerülni velük, akkor meg kell kísérelnünk, hátha elfogadják a jelentkezésünket, s ha szerencsénk van, akkor meghívottként kifizethetjük az 5400 eurós részvételi díjat. Az IVSZ igen nagy kedvezményt harcolt ki: az IVSZ tagvállalatoktól jelentkezőknek fejenként "potom" 2500 eurót kell csak fizetni a konferencia részvételért. (Nem csoda, hogy a legutóbbi budapesti ETRE-n a több mint félezer résztvevőből a tízet sem érte el a helybéliek száma.)

A budapesti ETRE-konferencia honlapja: http://herringevents.com/etre07/index.html
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Dav2377 profiljamarco profiljaBotyi profilja