Ethical hacking konferencia májusban

2009. március 30.
2.4631
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Május 7-én ismét megrendezésre kerül az Ethical Hacking konferencia, melyen a résztvevők gyakorlatorientált előadásokon keresztül ismerhetik meg a leggyakoribb hackelési technikákat és kivédésük módjait.

A külföldi és hazai szakértőket felvonultató, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége szakmai támogatásával zajló rendezvényen a szervező 500 fő részvételére számít. A NetAcademia Oktatóközpont ? az EC-Council kizárólagos hazai képviselőjeként ? immár második alkalommal szervez nagyszabású konferenciát az etikus hackelésről.

Az eseményt a szervező mindazoknak ajánlja, akik az információbiztonság megteremtésével és fenntartásával foglalkoznak, így tulajdonképpen minden rendszergazdának és biztonsági szakembernek. A téma fontosságát jelzi a tavalyi Ethical Hacking konferencia sikere is, mely 400 fő részvételével egyike volt a legnagyobb hazai informatikai eseményeknek 2008-ban.

Globális problémák, konkrét megoldások
Az idei eseményt is külföldi vendég előadása nyitja. Tim Pierson, az EC-Council hálózati és biztonsági szakértője a számítógépes bűnözök tevékenysége és eszköztára kapcsán globális helyzetképet vázol fel, majd idevágó megoldási javaslataival ismerteti meg a hallgatóságot. Ezt követően kiderül az is, hogyan csíphetjük nyakon a betolakodókat, illetve hogy miként építsünk humán tűzfalat 8 lépésben. A konferencián bejelentenek egy új tanfolyamtípust is, mely a NetAcademia Oktatóközpontban immár Magyarországon is elvégezhető. Az EC-Council Certified Security Analyst (ECSA) képzésen a hallgatók részletes ismereteket szereznek arról, hogy milyen módon tervezzék meg, teszteljék és tegyék biztonságossá hálózatukat. A témák között szerepel többek között a behatolás-érzékelés és -prevenció, a naplóelemzés, illetve a sérülékenységvizsgálat.

A szakmai előadások levezetéseként a résztvevők a nap végén megtekinthetik a Bízd a hackerre! című amerikai filmet.

A konferencia részletes programja: www.netacademia.net/konferencia/ oldalon található.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja