Érkeznek az új Intel Atom processzorok

2009. április 09.
2.1421
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Intel a napokban megrendezett Intel fejlesztői fórumon (Intel Developer Forum, IDF) ünnepelte a hatalmas népszerűségnek örvendő, és széles körben elterjedt Atom központi feldolgozók évfordulóját, valamint egyúttal két új Intel Atom processzort is bemutattak.

"Ma bemutatjuk az Atom család két legújabb tagját. A Z550 az első 2GHz-es processzor, amit zsebben lehet hordani..." - nyilatkozta Anand Chandrasekher, az Intel hordozható eszközök üzletágának vezetője.

Az 2GHz-es Intel Atom Z550-nél az egyik legfontosabb célkitűzés az volt, hogy a MID (Mobil Internet Device) kezelni tudja a DDR2 memóriákat egészen 2GB-ig. A második bejelentett Z-sorozatú Atom feldolgozó a Z515, ami szintén a MID piacot célozza meg. Az Intel Atom Z515 1,2GHz-es alap sebességen üzemel, de a rendszer terheltségétől függően képes ezt az órajelet folyamatosan változtatni. Mindkét központi feldolgozó rendelkezik az Intel Hyper-threading technológiájával, ami lehetővé teszi, hogy egy időben több program hatékonyabban fusson. Az Intel újdonságainál természetesen az elsődleges szempont továbbra is az energiafelhasználás minimalizálása volt, amit a gyártó elmondása szerint tökéletesen sikerült a netbookok és a mini laptopokhoz hangolniuk. Az új Atom központi egységek szállítása várhatóan már április végén megkezdődik.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja