Érkeznek a grafikus-maggal ellátott Intel CPU-k

2009. január 18.
1.9031
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Korábban felröppent a hír, miszerint az Intel 2010-ben olyan processzort készül kiadni, ami tartalmaz grafikus-magot is.

Stacy Smith az Intel Corporation-től elmondta, hogy a szóban forgó CPU, tervezés alatt áll és a megjelenés dátumát előrébb hozták 2009 második felére. Az integrált grafikus-maggal ellátott, Havendale kódnevű processzor asztali és mobil változatban egyaránt elérhető lesz. Az új generációs chip fel lesz szerelve az Intel Hyper Threading technológiájával is.

Érkeznek a grafikus-maggal ellátott Intel CPU-k - 2. kép


Az Intel elmondása szerint az új Havendale CPU egy LGA1160 tokozású multi-chip modul (MCM), ami a Nehalem dupla-magos felépítését veszi alapul. Az MCM a grafikus és a rendszer-magon kívül, tartalmazni fogja a DDR3-as memória-vezérlőt és PCI Express 2.0 16X interfészt is (GMCH). A tervek szerint mindkét chip 45nm-es technológiával fog készülni. Az új processzor felépítése miatt (mivel már önmagában tartalmazza ezt) az alaplapon ezen túl nem lesz szükség északi-hídra. Ez azt jelenti, hogy a CPU közvetlenül érheti el az Ibexpeak kódnevű platform-vezérlőt (PCH), ami tartalmazza a merevlemez és hálózati-vezérlőt, a monitor csatlakozóját, a PCI és egyéb I/O egységek vezérlőjét.
2 hozzászólás

UTGOW

16 éve, 6 hónapja és 4 napja

Az Intelben mostanában nem csalódtamkacsintó smileymosolygó smiley
Kíváncsi leszek most mit alkotnak, sztem tuti siker lesz!meglepett smiley

válasz erre

Raiden

16 éve, 6 hónapja és 4 napja

Ez már nagyon kellett...menő smiley De ehhez konfigcsere is szükséges,gondolom új fejlesztésű alaplap is lesz majd hozzá..Lehet hogy érdemes lesz megvárnom..mosolygó smiley Szerintem vagy nagy bukás lesz belőle,vagy nagyon nagyot kaszálnak vele.Én AMD-s vagyok,de ha most kellene döntenem,akkor bizony nem gondolkoznák sokat...röhögő smiley

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljamarco profilja