Érkezik a PlayStation Store Portable?

2008. február 21.
1.6411
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A PlayStation Store története mostanra kissé szövevényessé kezd válni.

A laikusok számára talán kevésbbé átlátható, ezért szakítunk egy kis időt arra, hogy a kezdetektől bemutassuk az idáig vezető utat, mielőtt sokak nagy örömére felrobbantjuk a legfrissebb marokkonzolos bombát, melyet a Sony pakolt össze a PlayStation Portable tulajdonosok részére. Nos, akkor vágjunk is bele a rövidke feltárásba, annak érdekében, hogy mindenki átláthassa annak fontosságát, hogy miért is lesz mérföldkő a legújabb bejelentés.

A PlayStation Store egy olyan online felület, melyet a PlayStation 3 megjelenésére kalapáltak össze és a kezdetekben csak és kizárólag erről a konzolról volt elérhető. Innen van lehetőségünk hétről-hétre magunkhoz szólítani a legfrissebb demókat, videókat és kiegészítőket. Időközben megjelentek az első PlayStation klasszikusok is, letölthető formában, ám a akkoriban még csak a marokkonzol tudta csak lejátszani, ehhez viszont át kellett tölteni a lehívott anyagot a hordozható masinára. Kényelmetlen és abszolút nem volt felhasználóbarát.

Következett a második lépcsőfok, mely már lehetővé tette, hogy a megvásárolt PlayStation klasszikusokat a PlayStation 3 is lejátssza. Eddig remek, de aki csak PlayStation Portable-lel rendelkezett, annak nem volt lehetősége hozzáférni ezen letölthető tartalmakhoz. Erre találták fel a PC-ről is elérhető PlayStation Store-t, mely lényegesen könnyedebbé tette a marokkonzol tulajdonosok dolgát, hiszen számítógép sokkal több háztartásban van, mint PlayStation 3, ám ez felvetette a következő problémát.

Mi lesz azokkal, akik nem rendelkeznek személyi számítógéppel sem, de esetleg megfordulnak vezeték nélküli internet hozzáférési pontokon? A válasz adja magát. Kell egy, a PlayStation Portable böngészőjére optimalizált online felület, ahonnan könnyen és gyorsan megszerezhetőek a kívánt tartalmak, anélkül, hogy igénybe vettük volna más hardver segítségét. Az igény jogos, de vajon a Sony hogyan közelíti meg a dolgot?

Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy az idei konferencián a Sony-s Chris Eden megerősítette annak tényét, hogy hamarosan érkezni fog az új szolgáltatás, a PlayStation Portable Store. Amint ez testet ölt, nem lesz szükség többé semmilyen más gépezetre, hogy demókat, játékokat és extra tartalmakat szerezzünk a kis marokkedvencünkre, csupán egy hot spot szükségeltetik hozzá és máris lehet böngészni a Sony kínálatát, bárhol a világban.

Sajnos egyelőre több információval nem szolgáltak, így még azt sem tudjuk, hogy mikorra várható a szolgáltatás bevezetése, de a lényeget már ismerjük és ez igazán nagy örömmel tölti el a szívünket. Végre gondolnak a szűkösebb lehetőségekkel bíró felhasználókra is. Nagy piros pont ezért a Sony-nak. Köszönjük!
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 19 napja

Ideje volt gondolkodni a store bevezetésén, még ha psp-ről van is szó.

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
GDC 2008
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja