Érkezik az ASUS Miracast Dongle

2013. november 14.
2.4551
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Az egyre több dologra használható mobilkészülékek és az óriási növekedésben lévő táblagépes szektor új szórakozási lehetőségeket hozott el a felhasználók számára, ezek között pedig van, ami nagyobb képernyőn még kényelmesebb lenne.

Erre gondolt az ASUS is, amikor megalkotta az ASUS Miracast Dongle készüléket, mely valamilyen hordozható készülékünk aktuális tartalmát hivatott egy nagyobb képernyőn megjeleníteni.

Ehhez a Dual-band 802.11a/b/g/n WiFi szabványt használja a készülék, melyet a televízió vagy monitor HDMI csatlakozójába kell illeszteni, majd párosítani az adott hordozható eszközünkkel. A folyamathoz internet nem is szükségeltetik. A készülék hivatalos oldalán egyelőre csak ASUS készülékek szerepelnek, valamint a Google nevével fémjelzett 2013-as Nexus 7.

Az új megoldást egyébként jelölték a CES Innovations Design and Engineering díjra, méghozzá a hordozható médialejátszók és kiegészítők kategóriájában. Pontos megjelenési dátum és árcédula még nincs.
6 hozzászólás

Ravor

11 éve, 4 hónapja

Háh ez tetszikröhögő smiley Bár biztos iszonyat drágán adják majd ezt is, szóval nemhiszem hogy ebből lenne majd akár egy darab is a háztartásbanröhögő smiley De azé' jóvóna' röhögő smiley

válasz erre

fantis6

11 éve, 4 hónapja

nem rossz ötlet,biztos lesz vevő rá,de szerintem nem valami szükséges cucc

válasz erre

rDAVE

11 éve, 4 hónapja

totyak írta:
Ha wifi-s, akkor hogy nem kell hozzá net?
Azért nem kell, mert nem függ össze. Olyan mintha két gépet egy sima utp kábellel kötnénk össze, net nincs, de a két gép kapcsolatban lesz.

válasz erre

totyak

11 éve, 4 hónapja

Ha wifi-s, akkor hogy nem kell hozzá net?

válasz erre

juhaszandor

11 éve, 4 hónapja

Érdekes a cucc, bár én nem szívesen kötnék rá egy monitorral rendelkező eszközt egy tv-re vagy monitorra. Plusz ezek az eszközök érintőképernyősök. Ha pl játszol rajta, akkor mindig rá kell nézni az érintőképernyőre, hogy lásd, hogy mit nyomsz. Így nem sok értelmét látom az eszköznek.

válasz erre

kpal

11 éve, 4 hónapja

borsos lesz röhögő smiley

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Gargameth profiljamarco profilja