Érintőképernyős iPod, videóképes Nano, és egyéb Apple újdonságok...

2007. szeptember 06.
4.4151
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Steve Jobs a tegnapi napon San Fransiscói "The beat goes on" rendezvényen a közönség elé tárta vállalata legújabb termékeit, az aktualizált és az új generációs iPod-okat.

Iparági szakértők már rég megjósolták, azonban az Apple csak most jelentette be hivatalosan az iPhone-koncepciót követő érintőkijelzős iPod Touch-ot, amely nem csak külsőleg hasonlít a telefonra, hanem a két készülék méretei is szinte megegyeznek. Az iPhone-nál pár milliméterrel vékonyabb médialejátszóban is egy 3.5"-es érintésre érzékeny 320x480 pixeles kijelző kapott helyet, a beépített WLAN-nak és a készülékre telepített Safari böngészőnek köszönhetően pedig a majdani tulajdonosok az internetre is rácsatlakozhatnak.

A Touch különlegessége még, hogy a zene és videófájlok kezelése mellett alkalmas az még a YouTube-klippek lejátszására is. A gyári adatok szerint a médialejátszó akkumulátora 22 órai zenehallgatásra illetve 5 órai filmezésre elegendő energiát biztosít a felhasználóknak. A 8 Gb-s iPod Touch még ebben hónapban megjelenik a kereskedelmi forgalomban, melyért 300 dollárt kell majd fizetniük az érdeklődőknek. A későbbiekben piacra dob a vállalat egy 16 Gb-s Flash-memóriás változatot is, melynek ára 400 dollár.

További újdonságnak számít az iPod nano új kiadása, amely az audiofájlok mellett immár a videókkal is megbirkózik. A készülék karcsúsodott, és nagyobb, 65%-kal világosabb 2"-es 320x240 képpontos képernyőt kapott, ráadásul annak kezelőfelületét is átdolgozták. Az apró médialejátszó akkumulátora a Touch-éhoz hasonló üzemidőt garantál. A több divatos színben érkező Nano pár napon belül megvásárolható lesz 150 (4 Gb) illetve 200 dolláros (8 Gb) végfelhasználói árakon.

A hagyományos iPod ezután az iPod Classic névre fog hallgatni, és akárcsak az új Nanot ezt is fém házba szerelték. A készülék támogatja a játékokat is, és jóval olcsóbb, mint annak elődje. A 80 valamint 160 Gb-s modellek még a héten a boltok polcaira kerülnek 250 illetve 350 dolláros árakon. A 80 Gb-s változat mintegy száz dollárral olcsóbb, mint a szintén ugyanennyi tárhellyel rendelkező előző generációs típus. A Classic már valamivel több üzemidőt biztosít, mint a másik két most bemutatott médialejátszó, így a készülék akkumulátora 6 órai filmlejátszást illetve 30 órai zenelejátszást tesz lehetővé.

A kijelző nélküli Shuffle-paletta új színekkel gazdagodott és könnyebbek lettek a készülékek.
2 hozzászólás

Vendég

11 éve, 1 hónapja és 15 napja

Vendég

11 éve, 2 hónapja és 17 napja

Szerintem nagyon jó én most tapasztaltam ki nem rég de ha valaki többet tud létszives irjon.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

M.O.R.P.H. profiljamarco profilja5t3v3nk3 profiljagery1113 profilja