Empire Interactive: A birodalom bukása

2009. április 25.
1.8411
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Újabb áldozatot köszönthetünk az Empire Interactive személyében, búcsúzik a neves kiadó.

A cég adminisztrációs szakaszába lépett, ami az üzleti világban egyet jelent a felszámolással. A brit illetőségű kiadó a héten minden dolgozóját hazaküldte a londoni irodából, majd a teljes személyzetet végérvényesen leépíti, emberek veszítik el állásukat, az iroda pedig megszűnik létezni. A Jackass a FlatOut és a Ford Racing sorozat kiadója sírba száll.

A vég elkerülhetőnek tűnt, egy orosz illetőségű disztribútor és egyben kiadó, a Noviy Disk megmenthette volna az Empire Interactive-ot az összeomlástól még a múlt hónapban, ám végül az üzletet mégsem ütötték nyélbe, így beáll a rigor mortis, más néven a hullamerevség.

A KPMG feladata volt, hogy potenciális vásárlókat kerítsen az Empire Intreactive-nek, akadt is két jelentkező, de velük sem jutottak el a biznisz megkötéséig, amely a kiadó végét jelentette egyben. A briteknél az elmúlt tizenkét hónap lefogása alatt több videojáték iparban (is) tevékenykedő cég harapott fűbe, köztük a Pinnacle-lel, az EUK-kal, a Woolworths-szel és a Zavvi-val.

Nehéz időket élünk, a világ minden szegmense érzi a pénzügyi válságot. Sok sikert kívánunk az elbocsátott személyzetnek.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja