Eminem beperelte az Apple-t

2004. február 26.
1.9841
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A fehér rapsztár amiatt perli az Apple-t, mert a cég, állítása szerint, jogtalanul használta fel több slágerének zenéjét iTunes nevű, letölthető zenéket kínáló internetes oldalának reklámjában.

A sérelmezett reklám, amely tavaly ment az MTV zenei csatornán, egy fiatal fiút mutat, amint egy iPOD mp3 lejátszóval a kezében éppen Eminem "Lose Yourself" című számát, a 8 mérföld betétdalát dúdolja. A reklám az Apple internetes oldalán is látható volt.

A beadvány az Apple mellett a Viacomot és a TBWA/Chiat/Day reklámügynökséget is megnevezi alperesként. A kereset szerint egyik alperes sem kapott felhatalmazást a szerzemény bárminemű felhasználására, valamint szándékosan rosszhiszeműen jártak el. Sem az Apple, sem aViacom nem kommentálta az ügyet.

A beadványban konkrét kártérítési összeg nem szerepel, viszont hangsúlyozza, hogy a hip-hop rajongók körében igen népszerű, Akadémiai díjat is elnyert dal engedély nélküli felhasználása komoly kárt okozott Eminemnek. Az énekes a kereset szerint nem adta hozzájárulását semmilyen "termékének" kereskedelmi célú felhasználásához, ám ha mégis azt tenné azért jelentős összeget, valószínűleg több mint 10 millió dollárt kérne.

Kapcsolódó linkek:
Eminem official site
iTunes site
1 hozzászólás

Aidon Assassin

13 éve, 4 hónapja és 9 napja

Énmeg beperlem Eminemet hogy létezik nyelvnyújtó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaiPet profilja