E-mailes csalók online bankokat vettek célba

2003. október 27.
1.2701
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Halifax vált az e-mailes csalás legújabb áldozatává: az elkövetők a bank ügyfeleitől bizalmas információt csaltak ki.

A pénzintézet leállította online szolgáltatását, miután számos ügyfél kapott olyan e-mailt, amelyben arra kérték őket, hogy a levélben található linkről látogassanak el egy weboldalra, és ott adják meg a számlájukkal kapcsolatos adataikat. A csalók az elmúlt két hónap során a Barclays, a Lloyds TSB és a NatWest ügyfeleinek is küldtek hasonló tartalmú leveleket.

A Halifax egyik szóvivője elmondta: kárpótolni fogják a veszteséget szenvedett ügyfeleket, és a bank további biztonsági lépéseket tesz az online szolgáltatás újraindítása előtt, hogy a csalók hozzáférést megakadályozzák.

A "horgászás" néven ismertté vált csalássorozat a nagy amerikai, ausztál, új-zélandi és európai kereskedelmi bankokat érintette tavaly. A Cap Gemini biztonsági szakértője, Jon Colombo úgy véli, hogy minden banknak kell legyen megfelelő reagálási politikája, mely csökkentheti a hírnéven esett csorbát. "Ha egyszer elkezdődik, nagyon nehéz megállítani " - tette hozzá. A "horgászás" a Kelet-Európából származó csalásnak csupán az első része. A "pénzátutalás" vagy "munkaajánlat" néven ismert második rész során hirdetésekkel bombázzák az angol pénzintézetekben számlával rendelkező angol ügyfeleket, hogy a tengeren túlra utaljanak át pénzt. A bank szóvivője elmondta, hogy több ügyfél is a "munkaajánlat" csalás áldozatául esett. Az üzenet világos: ne engedd, hogy becsapjanak!
1 hozzászólás

badam10

7 éve, 5 hónapja és 20 napja

A pénzintézet leállította online szolgáltatását, miután számos ügyfél kapott olyan e-mailt, amelyben arra kérték őket, hogy a levélben található linkről látogassanak el egy weboldalra, és ott adják meg a számlájukkal kapcsolatos adataikat.

Óóóó..
Ha még manapság is ellehetne ezt sütni

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaEAG2 profiljagery1113 profiljaImperator profiljaMarduk profilja