E-mail biztonsági céget vesz a Google

2007. július 11.
1.4381
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Google sajtóközleményben adta hírül, hogy felvásárolják a Postini E-mail biztonsági céget, melynek megoldásait eztán saját szolgáltatásaikba fogják beépíteni.

Az amerikai keresőóriás történetének harmadik legnagyobb felvásárlását hajtja végre, és átveszi a kaliforniai székhelyű Postini biztonságspecialistát, melyért 625 millió dollárt fizet a vállalat. A cégnek több mint 35.000 vállalati ügyfele van, ezen kívül pedig hozzávetőlegesen tízmillió internetező veszi még igénybe annak szolgáltatásait világszerte. A Postini a különböző web-alapú kommunikációs alkalmazások (e-mail, IM) üzeneteinek az átvizsgálására szakosodott, és kiszűrik a kártevőket, a spamokat, az adathalász leveleket, illetve titkosítással és archiválással is foglalkoznak.

A Google a Postini technológiájának saját levelező rendszerébe illetve a Google Apps szolgáltatásaiba való integrálását tervezi, melynek felhasználói tábora napi ezer céggel nő, viszont a nagyvállalatok egyelőre ódzkodnak attól, mivel nem tartják elég biztonságosnak ezen web-alapú alkalmazásokat.
A felek elmondása szerint az ügylet lezárására még a harmadik negyedévben sort kerítenek, és a Postini jelenlegi ügyfeleinek támogatása is tovább folytatódik.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljaImperator profiljaMarduk profiljamarco profiljaEAG2 profilja