Eltéríti a webböngészőt az új támadó program

2003. október 04.
2.0831
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A QHosts elnevezésű támadó program egy közelmúltban felfedezett Internet Explorer hibát kihasználva fertőzi meg a számítógépet, és átveszi az irányítást a számítógép internet-hozzáférése fölött.

A program egy kritikusnak minősített Microsoft Internet Explorer biztonsági hibára épül. Az "object type" (objektumtípus) elnevezésű biztonsági rés lehetővé teszi, hogy egy rosszindulató kódot tartalmazó weboldalt meglátogatva a támadók tetszőleges kódot futtassanak le a felhasználó számítógépén.

A QHosts trójai faló egy bannert használ, amelyet a támadók valahogyan elhelyeztek a FortuneCity.com weboldalára, megfertőzve ezzel a web hosting szolgáltatást nyújtó társaság oldalát meglátogató felhasználók számítógépét, közölte Craig Schmugar, a Network Associates egyik antivírus -kutatója. Amikor az említett banner megjelenik Internet Explorer alatt, a kód egy trójai falovat telepít fel a számítógépre.

"A banner egy felugró ablakot nyit meg, amely letölti a trójai kódját. Az oldal megjelenítésével a trójai faló le is fut a számítógépen" - mondta Schmugar, hozzátéve, hogy a FortuneCity.com természetesen már eltávolította a bannert weboldaláról. A szakértő szerint a kód nem terjeszti tovább önmagát, ezért nem sorolható a vírusok és féregprogramok közé, de aggasztó a tény, hogy a trójai automatikusan megfertőzi a rendszert, az IE problémára pedig még nem jelent meg a javítófolt.

A Microsoft augusztusban kiadott egy javítófoltot a problémára, miután azonban az eEye Digital Security biztonsági cég felhívta a társaság figyelmét arra a tényre, hogy a javítás egész egyszerűen nem működik, visszavonta azt.
15 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

13 éve, 4 hónapja és 17 napja

[Tiltott felhasználó!]

Shade

13 éve, 5 hónapja és 7 napja

Kekmedve írta:
Internet Explorer.....
Ma sem jobb. De manapság legalább már van több választható böngésző.

válasz erre

Kekmedve

13 éve, 5 hónapja és 7 napja

Internet Explorer.....

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja