Elsőként az IBM német PC-részlege alakul át Lenovóvá, májustól

2005. március 19.
1.5131
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Marc Fischer, az IBM németországi PC-üzletágának vezetője bejelentette, hogy május elsejétől Lenovo néven folytatják tevékenységüket, illetve ezzel párhuzamosan megkezdik a kínai gyártó termékeinek forgalmazását is.

Az IBM még tavaly december elején jelentette be, hogy 1,25 milliárd dollárért eladja PC-ágazatát a kínai Lenovónak, a végső akadály pedig idén március elején hárult el az üzlet útjából, amikor az utolsó illetékes, a külföldi befektetéseket vizsgáló amerikai kormányszerv is hozzájárulását adta az eladáshoz.

Az ügylet lezárultával mintegy 10 ezer jelenlegi IBM dolgozóval gyarapodhat a Lenovó-nál foglalkoztatottak száma, ami több mint a cég mostani 9 ezres munkaerő-állománya.

Fischer szerint az átállás Németországban 95-125 főt érint, attól függően, hogy maga az IBM milyen adminisztratív feladatokat szeretne továbbra is ellátni. Elmondta még, hogy a május elsejei indulás érdekében közel ezer ügyön dolgoznak egyszerre, ám máris sikerült rendezniük egy igen fontos kérdést: lefolytatták ugyanis a tárgyalásokat a munkavállalók képviselőivel, és mostanra már minden érintett alkalmazott kézhez kapta új, módosított munkaszerződését.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Marduk profiljagery1113 profiljaM.O.R.P.H. profiljaGargameth profilja