Elrajtolt az Android Work

2015. február 27.
1.4291
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Az átlagemberek rendkívül széles körben tudják használni az okostelefonokat, ez pedig igaz az üzleti szektorra is, ahol azonban a gyártóknak és az operációs rendszereknek jóval nagyobb elvárásoknak kell megfelelniük.

A 2014-es Google I/O konferenciát lehetett előszőr bővebben hallani az Android Work-ről, mely komoly üzleti készüléket varázsol az androidos okostelefonokból. Segítségével teljesen elszeparált munkaprofilokat lehet létrehozni és a manapság sokat emlegetett titkosítás is nagyon fontos szerepet kapott.

Ugyancsak nagyobb biztonságban tudhatjuk a levelezéseket, a naptárat, a kontaktokat és a dokumentumokat, a lista pedig nem végleges, hiszen a Google több üzleti megoldásokat fejlesztő vállalattal kötött megállapodást. Ezek értelmében számos üzleti szempontból fontos alkalmazás épülhet majd be az Android Work ökoszisztémába, melyeknek Google Play for Work néven külön áruházat és készítettek.

Fontos még megemlíteni, hogy rendszergazdai szinten is lehet majd menedzselni ezeket a készülékeket, ami szintén nagyon fontos érv egy nagyvállalat számára. A Google bejelentése után az Androidot igencsak erősen támogató BlackBerry is bejelentette, hogy közösen dolgoznak az Android Work megfelelő üzleti sikeréért, így olyan lehetőségek is elérhetőek lesznek, mint például a BlackBerry Enterprise Server 12.
2 hozzászólás

totyak

4 éve, 4 hónapja és 27 napja

És ezekre a telefonokra hogy mennek rá az áruház egyéb programjai? Azok mindig mindenhez hozzá akarnak férni. Vagy az elszeparált részre nem lehet majd a normál áruházból dolgokat leszedni, csak a Google Play for Work-ből?

válasz erre

WarriorAutobot

4 éve, 5 hónapja

Jól hangzik.
A titkosítás elég fontos legalább is szerintem. Bár a Google már kicsit pofátlanul turkál a magánéletünkben és most pont ők beszélnek a titkosításról.

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljarDAVE profiljaMarduk profilja